MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Thaise viskoekjes
Visgerecht

Thaise viskoekjes

Details

Op naar Thailand met deze pittige viskoekjes die ik maak van verse vis, veel verse kruiden, bosui en wat limoen. Ik bak ze in de oven en daarmee zijn ze een stuk minder vet. De koolsla van veel verschillende stevige groenten is knapperig en fris door de Thaise basilicum. Erbij serveer ik gestoomde basmatirijst en een zelfgemaakte friszoete chilidip, die perfect smaak met de viskoekjes en de koolsla.

Ingrediënten

Verse visfilet van kabeljauw, koolvis en schol, limoen, wortel, broccoli, rettich, doperwt, gele paprika, haricots verts, bosui, Thaise rode currypasta (citroengras, rode peper, knoflook, zout, laos, limoenblad, witte ui, korianderzaad, kardemom), limoengras, palmsuiker, bloem, gepasteuriseerd scharrelei, glutenvrije sojasaus, Thaise basilicum, komijn, koriander, steranijs, kaneel, basmati rijst, rode peper, witte wijnazijn, koriander, munt, knoflook, vissaus, zonnebloemolie, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst en viskoekjes afgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten. Serveer met de frisse Thaise dip voor bij de viskoekjes en bij de salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de rijst en de viskoekjes (2 pp) afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de frisse Thaise dip voor bij de viskoekjes en bij de salade (koud).

Leuk om te weten

De chilisaus maken we zelf en heeft een friszoete smaak die goed past bij de pittige viskoekjes.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Portobello met linzen
Vegetarisch gerecht

Portobello met linzen

Details

Deze portobello uit de oven vul ik met gestoofde zwarte berglinzen, verse munt en zachte geitenkaas. Erbij maak ik een speltsalade met geroosterde pompoen, venkel, hazelnoten en spinazie, aangemaakt met een frisse citroen en mosterddressing. De verse peterselie en bieslook maken deze volle salade helemaal af!
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Portobello, linzen, ui, knoflook, munt, geitenkaas, Parmezaanse kaas, spelt, venkel, spinazie, pompoen, hazelnoot, hazelnoot olie, citroen, olijfolie, grove mosterd, rode wijn azijn, honing, peterselie, bieslook, tomaat, peper, zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal de portobello bij 1 persoon uit de schaal. Verwarm de portobello op bakpapier of in de schaal (bij 2 of meer personen) onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de speltsalade.

Oven 25 minuten 200°C

Haal de portobello bij 1 persoon uit de schaal. Verwarm de portobello op bakpapier of in de schaal (bij 2 of meer personen) onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de speltsalade.

Leuk om te weten

Spelt is een graansoort die al sinds ongeveer 5000 voor Christus verbouwd wordt. Deze graan bevat veel eiwitten.
Uitverkocht voor deze dag
Geroosterde kip met hete bliksem
Klassieker

Geroosterde kip met hete bliksem

Details

Deze scharrelkipdijbeenfilet marineer ik in een mengsel van honing, rozemarijn, mosterd en een vleugje sherryazijn, waarna ik de kip vervolgens op bijna 300 graden rooster. Hiermee benader ik een heerlijke barbecue smaak. Erbij krijg je een klassieke hete bliksem: een stamppot met gebakken spekjes, geroosterde appel en een beetje zuurkool. De geroosterde groenten maken dit gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrel kipdijbeenfilet, aardappel, appel, rode sherry azijn, sperzieboontjes, knoflook, knolselderij, doperwt, wortel, melk, roomboter, spek, mosterd, honing, peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip, stamppot en groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip, stamppot en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De naam 'hete bliksem' komt waarschijnlijk van het gebruik van de appel in dit gerecht. Appel bevat veel vocht en daarom blijft de stamppot langer warm (heet).
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Broccoliburger met pitabroodje
Vegetarisch kindergerecht

Broccoliburger met pitabroodje

Details

Dit is een groentebom zonder dat de kinderen het doorhebben! De burger zit vol kleine stukjes gestoomde broccoli, kaas en een vleugje kerrie. Ik rooster ze in de oven goudbruin. Je maakt er zelf thuis een gevuld pitabroodje van: de burger met wat zelfgemaakte yoghurtmayonaise en komkommer en dan happen maar. Met knapperige frietjes erbij.

Ingrediënten

Broccoli, aardappel, komkommer, peterselie, witte ui, knoflook, pitabrood (bloem, olijfolie, water), parmezaanse kaas, belegen kaas, gepasteuriseerde scharrelei, melk, yoghurt, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijonmosterd, witte wijnazijn, zout), panko, rijstazijn, kerrie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de burger (1 pp) afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Verwarm dezelfde tijd de frietjes op het bakpapier mee. Plaats de laatste 5 minuten de pita (1 pp) erbij, of verwarm in broodrooster. Serveer met de komkommer en dip.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de burger (1 pp) afgedekt met het plasticfolie 3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Verwarm de frietjes op het bakpapier mee. Plaats de laatste minuut de pita (1 pp) erbij, of verwarm in broodrooster. Serveer met de komkommer en dip.

Uitverkocht voor deze dag
Aardappel prei mosterdsoep
Vegetarisch voorgerecht

Aardappel prei mosterdsoep

Details

Deze soep is zacht met de zoetige smaak van veel verse prei. De mosterd proef je subtiel. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Aardappel, prei, spinazie, broccoli, andijvie, tuinerwt, witte ui, knoflook, room, melk, mosterd, peterselie, bieslook, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout.
Uitverkocht voor deze dag
Frisse yoghurtmousse met aardbeien
Nagerecht

Frisse yoghurtmousse met aardbeien

Details

Ter afsluiting van de zomer! Dit toetje met zoete aardbeien is fris en luchtig en een ideale afsluiting van je maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardbeien, yoghurt, slagroom, suiker, gepasteuriseerd scharrelei, citroenschil, sinaasappelschil, melk, vanillestok, limoncello, fruit des bois likeur, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag