
Vleesgerecht
Surinaamse pom
Details
Naar deze klassieker uit Suriname wordt al langer gevraagd door onze fans en eindelijk, daar is ie dan! Ik bereid dit ovengerecht met pomtayer, een wortel die veel lijkt op de aardappel. Deze brengen we op smaak met sinaasappelsap, zwarte peper, piccalilly en bladselderij. De kippendijen (beter leven 2 sterren) stoven we gaar met Madame Jeanette, laos, ketjap en citroensap. Dan bouwen we de schotel in laagjes op en gaat die de oven in. Erbij geef ik in masala curry gesmoorde kouseband en aardappel. Het pittige zuurgoed van rode ui, komkommer en wortel maakt het feestje compleet!
Gerecht anders dan op de foto.
Gerecht anders dan op de foto.
Ingrediënten
Pomtayer, kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), kouseband, witte en rode ui, trostomaat, knoflook, komkommer, wortel, aardappel, tomatenpuree, rawitt peper, Madame Jeanette peper, verse bladselderij, piccalilly (bevat gluten en mosterd, zilveruien, augurken, bloemkool, natuurazijn, suiker, zout, kurkuma), glutenvrije ketjap manis, sinaasappelsap, citroensap, sambal badjak, laurier, laos, Chinese 5 spice (anijszaad, venkelzaad, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel), kerrie massala (korianderzaad, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella, fenegriek, peper), nootmuskaat, piment, biologische groentebouillon, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), suiker, zonnebloemolie, zwarte peper&zout
Dit gerecht bevat gluten, mosterd, selderij, soja, sulfiet.
Dit gerecht bevat gluten, mosterd, selderij, soja, sulfiet.
Opwarmen
Oven 35 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pom en de kouseband beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud).
Magnetron 8 minuten 750W
Verwarm de pom en de kouseband beide afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud).
Uitverkocht voor deze dag