MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Sukiyaki Beef
Vleesgerecht

Sukiyaki Beef

Details

Een buitengewoon gezond gerecht dat bestaat uit twee elementen: (1) een knapperige Japanse 'salade' van gewokte reepjes biefstuk, knapperige groenten en Japanse rijstnoedels en (2) een zelfgemaakte zilte Japanse bouillon. Je giet thuis de warme bouillon over de frisse salade. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrund diamanthaas, rijstnoedels, Chinese paddenstoelen, paksoi, wortel, komkommer, snijbonen, witlof, bleekselderij, cèpes, taugé, rettich, witte ui, mirin (Japanse kookwijn), sake (water, rijst, gist), bouillon getrokken van kalfsbotten, glutenvrije sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, gember, steranijs, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de noedels, vlees en groenten tot lauwwarm afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10 min (1 persoon) tot 20 min (2 of meer personen). Verhit de bouillon tot kokend in magnetron of in pan. Schep salade in diepe borden en giet de hete bouillon erop. Vlees liever medium? Verwarm het dan niet mee.

Magnetron 4 minuten 750W

Maak de noedels, vlees en groenten tot lauwwarm afgedekt met het plasticfolie 1-2 minuut (1 persoon) tot 3 minuten (2 of meer personen) afgedekt. Verhit de bouillon tot kokend in magnetron of in pan. Schep de salade in diepe borden en giet de hete bouillon erop. Vlees liever medium? Verwarm het dan niet mee.

Leuk om te weten

De bouillon trekt heel lang met onder andere gember, steranijs en cèpes. Cèpes zijn gedroogde paddestoelen die veel smaak afgeven.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Madras Curry
Veganistisch gerecht

Madras Curry

Details

Iets nieuws uit de Indiase keuken! Geurig en pittig is deze curry op basis van tomaat, fenegriek, venkelzaad, kruidnagel en gember. De Rawit pepertjes geven een lekkere pittigheid. Op het laatst voeg ik verse stukjes tofu toe. Met luchtige kardemomrijst en een flinke portie gesmoorde en mild gekruide groene groenten.
Gerecht anders dan op foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Tofu, basmatirijst, zilvervliesrijst, bloemkool, sperzieboon, spitskool, tuinerwt, spinazie, witte wijn azijn, broccoli, tomaat, fenegriek, venkelzaad, koriander, kruidnagel, kaneel, kurkuma, kardemom, chilipeper, mosterdzaad, witte ui, tomaat, gember, knoflook, kokosmelk, limoensap, zonnebloemolie, zwarte peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry en de rijst met groenten beide afgedekt met het folie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de curry en de rijst met groenten beide afgedekt met ovenbestendig bord of aluminium folie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De fenegriek, venkelzaad, korianderzaad, komijnzaad, kaneelstok en kruidnagel rooster ik eerst kort in de oven, voordat ik ermee ga koken. Door het roosteren komen de smaken van deze specerijen goed vrij.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Varkenshaasje in mosterdjus
Klassieker

Varkenshaasje in mosterdjus

Details

Deze goede kwaliteit varkenshaasjes marineer ik eerst met o.a. grove mosterd en bak ik daarna rondom bruin in de pan. Ik serveer het met een ouderwetse aardappelsalade in een nieuw gezond jasje: mijn versie is natuurlijk van gestoomde aardappel en daarnaast boordevol groene groenten, zoals knapperige haricots verts, tuinboontjes en tuinerwtjes, blokjes gestoomde knolselderij en verse fijngesneden prei en spinazie. De uitgebakken spekjes en frisse yoghurt citroendressing met dragon en peterselie voeg ik als laatste toe aan deze salade. De bijpassende mosterdjus maak ik op basis van zelfgemaakte jus de veau en Franse mosterd. Eet smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Varkenshaas van Beemsterlant's varken, haricots verts, cherrytomaat, tuinboontjes, knolselderij, prei, spinazie, tuinerwtjes, spekblokjes, aardappel, citroensap, dragon, peterselie, tijm, mosterd, yoghurt, rozemarijn, sherry, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, witte wijnazijn, zout), zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), knoflook, honing, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de varkenshaasjes (3 pp) met de jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 12-15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Kijk of het warm en gaar is, anders eventueel nog iets langer. Serveer met de aardappelsalade (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de varkenshaas met de saus afgedekt met het plasticfolie 2 minuten (1 persoon) tot maximaal 3-4 minuten (2 of meer personen). Kijk of het warm en gaar is, anders eventueel nog iets langer. Serveer met de aardappelsalade (koud).

Leuk om te weten

Deze varkenshaas marineer ik met honing en grove mosterd en wordt dan kort gebakken. Zo blijft het vlees zacht en mals.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kids quesadilla
Vegetarisch kindergerecht

Kids quesadilla

Details

Deze Mexicaanse quesadilla is lekker en gezond. Ik doe er onder andere belegen Stolkse kaas, kidneybonen, mais en reepjes paprika in en gril het dan op de grillplaat, waardoor de tortilla knapperig wordt. Erbij geef ik een rauwkostsalade van tomaatjes, komkommer en wortel en een bakje tomatenketchup.

Ingrediënten

Soft tortilla (tarwebloem, koolzaadolie, voedingszuur, zout), belegen kaas, rode paprika, tomaat, komkommer, maïs, zwarte bonen, kidneybonen, wortel, tomatenketchup (tomaten, azijn, suiker, zout, specerijen), sojasaus (glutenvrij), tomatenpuree, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de quesadilla's op het bakpapier 5 tot 10 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Magnetron 2 minuten 750W

Verwarm de quesadilla's op het bakpapier 1 tot 2 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Leuk om te weten

De zachte tortilla kleurt en wordt knapperig op de hete grill en krijgt zo een lekkere smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Wortelsoep
Veganistisch voorgerecht

Wortelsoep

Details

Deze soep is kruidig en licht romig door de kokosmelk. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Wortel, witte ui, kikkererwten, kokosmelk, komijn, kaneel, koriander, paprikapoeder, knoflook, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Luxe zomerfruit tiramisu
Vegetarisch nagerecht

Luxe zomerfruit tiramisu

Details

Een zomerse en frisse 'tiramisu' met frambozen en extra groot, om extra van te genieten:-). Bovenop kleine stukjes witte chocolade. Er zit ook limoncello in en is daarmee minder geschikt voor kinderen.

Ingrediënten

Aardbei, framboos, gepasteuriseerd eigeel en eiwit, mascarpone, cointreau, limoncello, witte chocolade, amaretti koekjes, kristalsuiker, kardemom, jasmijn, steranijs, venkelzaad, korianderzaad.
Uitverkocht voor deze dag