Saffraan risotto met spinazie
Klassieker

Saffraan risotto met spinazie

Details

Wat een rijk gerecht! De risottorijst kook ik in een zelfgemaakte saffraanbouillon beetgaar, zodat thuis na het opwarmen de risottokorrel mooi stevig blijft. Erdoor doe ik spinazie en ovengeroosterde tomaatjes. Met een knapperige kruidensla en zelfgemaakte dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Arborio rijst, saffraan, spinazie, tomaat, rucola, sla, witte ui, knoflook, boter, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, taleggio, witte wijn, biologische groentebouillon, bieslook, citroen, peper, zout, citoenrasp, zelfgemaakte dressing (bevat worcestersaus, tabasco, mosterd en gepasteuriseerd eigeel).
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 9 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 5 minuten (1 persoon) tot 9 minuten (2 of meer personen). Serveer met de kruidensla en dressing (koud).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 25 minuten (1 persoon), of 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de kruidensla en dressing (koud).

Leuk om te weten

De saffraan die ik in dit gerecht gebruik is een kostbaar specerij die komt uit de saffraankrokus. Het geeft het gerecht een verfijnde smaak en bovendien een mooie kleur.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Visgerecht

Spaanse mul

Details

Deze verse mul filet gril ik kort in de oven, zo blijft de vis sappig en vol smaak. De Spaanse tomatensaus maak ik met verse kruiden, tomaten, kappertjes en groene olijven en vormt zo een smaakvriend bij de mul! Met arroz verde (groene rijst) en knapperige venkelsalade met sinaasappeldressing.

Ingrediënten

Mulfilet, tomaat, kappertjes, groene olijf, verse oregano, verse majoraan, verse laurier, olijfolie, knoflook, ui, witte wijn, verse limoen, basmatirijst, koriander, spinazie, groene peper, venkel, sinaasappel, dille, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de visjes uit de schaal en verwarm de saus en de rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen) en plaats dan de erbij voor 5 min (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Serveer met de venkelsalade en sinaasappeldressing. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Bij voorkeur de saus met vis iets korter verwarmen dan de rijst, de saus en vis hoeft niet heel heet te zijn. Verwarm de rijst en saus met vis beide afgedekt met het plastic dat erop zit 3 min (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de venkelsalade en sinaasappeldressing.

Leuk om te weten

Ik blancheer kort wat spinazie, alvorens ik het fijnmaak en door de rijst heen doe; zo kleurt de rijst natuurlijk groen!
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Winters taartje

Details

Laat je verrassen door dit knapperige winterse taartje met rode kool. Deze vitaminerijke groente karameliseer ik met balsamico azijn en zo krijgt de kool een "zoetje". Samen met wat geitenkaas vormt het de vulling van dit taartje. Ik serveer het met een frisse salade en bestrooi die met wat walnoten. De vinaigrette krijg je apart.

Ingrediënten

Rode kool, balsamico azijn, walnoten, geitenkaas, Parmezaanse kaas, creme fraiche, knoflook, basterdsuiker, bladerdeeg, scharrelei, knolselderij, haricot verts, cornichons, vinaigrette (witte wijnazijn, extra vergine olijfolie, mosterd, zout en zonnebloemolie), peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het taartje onafgedekt op het bakpapier 20 minuten. Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm het taartje onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-4 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Het taartje wordt niet meer knapperig in de oven.

Leuk om te weten

Rode kool bevat vitamine A, B en heel veel vitamine C. Ook ziten er veel mineralen, zoals koper, ijzer, zwavel, fosfor, kalk, kalium en magnesium in.
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Pasta met verborgen groente

Details

'Heerlijk!' riepen ze allebei toen ik mijn kinderen dit gerecht voorzette. Een rijke groente saus van zacht gestoofde aubergine en tomaten, geserveerd met volkoren pasta en parmezaanse kaas. Mijn kinderen houden allebei niet van aubergine en ik had niet verwacht dat ze dit gerecht zouden goedkeuren, maar dat deden ze dus wel en vol overtuiging! Mijn dochter gaf me wel het advies om het woord aubergine niet in de titel te gebruiken, want dat vond ze niet lekker klinken, vandaar de naam 'pasta met verborgen groente'. Erbij krijg je een frisse salade met dressing. Geniet ervan!

Ingrediënten

Aubergine, volkoren spaghetti, wortel, bleekselderij, rucola, Romaanse sla, radijs, tomaten, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, parmezaanse kaas, tomatenpuree, kristalsuiker, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met het plasticfolie of een ovenbestendig bord 3 min (1 persoon) tot 4-5 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De aubergine stoven we lang in de oven samen met de tomaten, zo krijgt de saus een natuurlijke zoetige smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Oosterse Kippensoep

Details

Een lichtpittige kippensoep met kokos en pompoen en veel knapperige groenten. 500, ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Scharrelkipdijbeenfilet, pompoen, kokosmelk, ui, knoflook, gember, komijn, bouillon, boontjes, courgette.
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Amarene kers yoghurtmousse

Details

Een friszoet toetje, luchtig en vol smaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Vanillestok, verse room, gepasteuriseerd eigeel en eiwit, melk, kristalsuiker, yoghurt, amarene kers, gelatine, citroen.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag