
Klassieker
Rijkgevulde erwtensoep
Details
Mijn favoriete wintergerecht uitgewerkt als een maaltijdsoep. Ik maak de soep volgens traditioneel recept en serveer het met roggebrood, katenspek en mosterd. Geniet ervan!
Ingrediënten
Spliterwten, selderijblad, prei, wortel, witte ui, knoflook, knolselderij, aardappel, buikspek, katenspek, rookworst van Beemsterlant's varken, roggebrood, grove mosterd, roomboter, peper en zout.
Opwarmen
Magnetron 4 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Verwarm de ertwensoep in kom of in het soepbakje met deksel los erop in de magnetron tot heet. Of verwarm in pan door langzaam te laten verwarmen en niet te laten koken. Serveer met het roggebrood.
Leuk om te weten
Op het roggebrood smeer ik wat roomboter gemengd met mosterd, dit combineert perfect met de erwtensoep.
Uitverkocht voor deze dag