MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pasta met worst
Kindergerecht

Pasta met worst

Details

Goede kwaliteit pasta met hemelse smaken: een ideaal gerecht voor kinderen (en ik vind het zelf ook erg lekker). De tomaten stoven urenlang met Italiaanse kruiden, totdat de saus zoet en zacht is. De verse worst van Brandt&Levie snijden we na het bakken in plakjes en gaat door de saus. Bovenop in de schaal strooien we wat Parmezaanse kaas op de pasta. Geserveerd met een caprese salade van mini-mozzarella, tomaat en verse basilicum.

Ingrediënten

Orecchiette pasta (tarwe), verse knoflook en peterselieworst van Brandt&Levie (varkensvlees, bladpeterselie, witte wijn, knoflook, zoete paprika, nootmuskaat, cayenne, kardemom, peper & zout), tomaat, witte ui, knoflook, tomatenpuree, mozzarella, Parmezaanse kaas, basilicum, rozemarijn, tijm, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal bakje met Parmezaan uit de schaal en verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Haal bakje met Parmezaan uit de schaal en verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

De capresesalade wordt ook wel 'Insalata Tricolore' genoemd: het duidt op de drie kleuren waar de salade uit bestaat.
Uitverkocht voor deze dag