
Vegetarisch kindergerecht
Pasta di mamma
Details
Sinds mijn dochter (16) vegetarisch is gaan eten, probeer ik steeds meer vegetarische gerechten uit. Om deze groenterijke volkoren pasta goed smaak te geven, bak ik eerst kleine stukjes groenten flink aan en daarna stoof ik ze in een tomatensaus die ik licht Marokkaans kruid. Hierdoor heeft de pastasaus veel diepte en smaak. Met caprese salade (mozzarella, tomaat, basilicum).
Ingrediënten
Volkoren fusilli pasta, tomaat, courgette, champignons, wortel, rode en gele paprika, witte ui, verse basilicum, knoflook, mozzarella, baharat kruiden (paprika, peper, koriander, komijn, kaneel, Jamaicaanse peper, kruidnagel, muskaat, kardemom), rozemarijn, tijm, oregano, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper, zout.
Opwarmen
Magnetron 5 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), of 4-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).
Oven 25 minuten 200°C
Verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon), of 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).
Leuk om te weten
Ik snijd de groenten klein, zodat ze minder opvallen en door kinderen makkelijker gegeten worden ;)
Uitverkocht voor deze dag