MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pasta di mamma
Vegetarisch kindergerecht

Pasta di mamma

Details

Sinds mijn dochter (16) vegetarisch is gaan eten, probeer ik steeds meer vegetarische gerechten uit. Om deze groenterijke volkoren pasta goed smaak te geven, bak ik eerst kleine stukjes groenten flink aan en daarna stoof ik ze in een tomatensaus die ik licht Marokkaans kruid. Hierdoor heeft de pastasaus veel diepte en smaak. Met caprese salade (mozzarella, tomaat, basilicum).

Ingrediënten

Volkoren fusilli pasta, tomaat, courgette, champignons, wortel, rode en gele paprika, witte ui, verse basilicum, knoflook, mozzarella, baharat kruiden (paprika, peper, koriander, komijn, kaneel, Jamaicaanse peper, kruidnagel, muskaat, kardemom), rozemarijn, tijm, oregano, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Magnetron 5 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), of 4-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Oven 25 minuten 200°C

Verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon), of 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Ik snijd de groenten klein, zodat ze minder opvallen en door kinderen makkelijker gegeten worden ;)
Uitverkocht voor deze dag