MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Parmigiana di verdure
Vegetarisch gerecht

Parmigiana di verdure

Details

Dit rijke groentegerecht uit de oven is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. De parmigiana bouw ik op met gegrilde courgette, aubergine en paprika, mozzarella, goede Parmezaanse kaas en lang gestoofde tomatensaus. Erbij serveer ik fregola salade met verse kruiden en knapperige groente, heerlijk om zowel koud als lauwwarm te eten. Geniet ervan!

Ingrediënten

Courgette, aubergine, rode en gele paprika, cherry tomaat, komkommer, witte ui, tomaat, knoflook, venkel, bladspinazie, verse basilicum, peterselie, dille, bieslook, dragon en kervel, fregola pasta (tarwebloem), kalamata olijven, kappertjes, Parmezaanse kaas, mozzarella, venkelzaad, rozemarijn, oregano, tijm, chilipoeder, tarwebloem, roomboter, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de parmigiana onafgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Serveer de fregolasalade koud of verwarm in een ovenschaal met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 8 minuten (1 persoon) tot 12-15 minuten (2 of meer personen) tot lauwwarm.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de parmigiana onafgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer de fregolasalade koud, of verwarm afgedekt met afdekfolie 1 minuut (1 persoon) tot 2-3 minuten (2 of meer personen) tot lauwwarm.

Leuk om te weten

De tomatensaus bereid ik met gebakken venkelzaadjes, dat vind ik altijd erg lekker!
Uitverkocht voor deze dag