MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Paddenstoelen pastei
Vegetarische klassieker

Paddenstoelen pastei

Details

Lekker vegetarisch genieten is het met deze pastei gevuld met geroosterde paddenstoelen en porcini in een rijke saus van Marsala en verse tijm. Met een mooi gekleurde salade van parelgort, rode biet, verse dragon en munt, pompoenpitten en geroosterde zoete aardappel.

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, champignons, porcini, haricots verts, doperwten, parelgort, rode biet, paprika, zoete aardappel, verse munt, verse dragon, witte ui, knoflook, bladerdeeg (tarwe bloem, plantaardig vet), bloem, roomboter, ei, dijonmosterd, room, Marsala, PX-sherry, biologische groentebouillon, verse tijm, gerookt paprikapoeder, ingemaakte citroen, kappertjes, pompoenpitten, nootmuskaat, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pastei op het bakpapier 20 minuten. Serveer met de parelgort salade (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de pastei op het bakpapier 3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Let op: de pastei wordt niet echt krokant in de magnetron. Serveer met de parelgort salade (koud).

Leuk om te weten

Gort is een gerstvariant waarvan het vliesje is weggeslepen. Parelgort wordt wat langer geslepen, totdat de 'parel' mooi rond is. Parelgort zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels heeft een aardse smaak en een stevige structuur na het koken.
Uitverkocht voor deze dag