MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Maleisische kip-curry
Vleesgerecht

Maleisische kip-curry

Details

Één van onze favoriete curry's in de keuken! Scharrelkipdijbeen, gember, ui, rode peper en knoflook trekken urenlang met kokosmelk, zodat er een niet te pittige en smaakvolle curry ontstaat. De blaadjes van de limoen maken de curry fris. Erbij serveer ik een groente-mix en gestoomde rijst. Daarnaast een bakje met verse koriander: apart erbij, voor de liefhebbers.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), basmatirijst, zilvervliesrijst, sperziebonen, spitskool, wortel, doperwt, witte ui, knoflook, kokosmelk, Thaise basilicum, rode peper, verse citroengras, gember, kurkuma, limoenblad, steranijs, palmsuiker, glutenvrije sojasaus, vissaus, verse koriander (in apart bakje), zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De curry en de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer eventueel met de koriander.

Magnetron 6 minuten 750W

De curry en de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer eventueel met de koriander.

Leuk om te weten

Kaffir Lime Leaves, oftewel limoenblad, is heerlijk in Oosterse gerechten. Ik stoof het mee in deze curry.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag