MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Jamaican Jerk Chicken
Vleesgerecht

Jamaican Jerk Chicken

Details

Jerk is de barbecue-stijl van Jamaica. Eén van de klassieke Jerks, is de Jerk Chicken. De kip dij en kip drumstick marineer ik met mijn Jerk Paste en rooster ik donkerbruin. Erbij geef ik een flinke portie koolsla, die ik maak van veel verschillende knapperige groenten en papaya-chutney. De verse aardappel friet komt uit de oven en is daardoor niet vet. De frietjes kun je dippen in mijn zelfgemaakte chipotle mayonaise. Eet smakelijk! :)

Ingrediënten

Kipdijbeen en kipdrumstick (beter leven 2 sterren), aardappel, appel, wortel, witte kool, mango chutney, papaya, citroen, bieslook, peterselie, limoensap, piment, knoflook, verse gember, tabasco, glutenvrije sojasaus, verse tijm, worcestershire saus (bevat moutazijn (gluten), ansjovis), tamarinde, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel, verse laurier, bosui, karwijzaad, zelfgemaakte chipotlemayonaise (chipotle pepers in adobo saus - bevat sojaolie, zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, witte wijnazijn, zout), zonnebloemolie, zout en peper.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de kip en de friet uit de schaal en verwarm de kip in de schaal afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Voeg dan de friet toe uitgespreid op een bakblik en verwarm alles nog 12 minuten (1 persoon) tot 15-17 minuten (2 of meer personen). Serveer met de Chipotle mayo en de koolsla .

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip en de friet 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Let op: frietjes worden niet gekleurd of krokant in de magnetron. Serveer met de Chipotle mayo en de koolsla.

Leuk om te weten

Het geheim van deze onwijs sappige en smaakvolle kip, is om de kip voor je hem gaat marineren eerst een nacht te pekelen!
Uitverkocht voor deze dag