MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Gepofte aubergine met saffraansaus
Vegetarisch gerecht

Gepofte aubergine met saffraansaus

Details

Deze zacht gepofte aubergine maak ik graag. De saffraansaus van yoghurt en sumak is fris en vol tegelijk en combineert goed met de warme smaak van de aubergine. Met een rijke salade van geroosterde seizoensgroenten, volkoren bulgur, gebakken kikkererwten en feta, aangemaakt met vadouvan dressing.

Ingrediënten

Aubergine, wortel, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, gele biet, spinazie, volkoren bulgur, feta, kikkererwten, bieslook, peterselie, dille, citroen, gekonfijte citroen, saffraan, sumak, kurkuma, foelie, vadouvan (bevat selderij en mosterd), korianderzaad, kerrie, komijnzaad, rozijnen, honing, Taggiasche olijven, Griekse yoghurt, pompoenpitten, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met het folie dat erop zit 3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).

Leuk om te weten

Geroosterde zoete aardappel is erg lekker in een salade en bevat veel vezels en verschillende vitaminen.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Maleisische pulled beef
Vleesgerecht

Maleisische pulled beef

Details

De keuken geurt altijd naar exotische specerijen wanneer we dit Maleisische gerecht koken. 'Short rib' is vrij vertaald rundersparerib. Ik gaar het vlees in een licht-pittige rendang totdat het vlees van het bot afvalt en serveer het zonder bot. Met gestoomde rijst en geroosterde champignons, aubergine en knapperige paksoi.

Glutenvrij Ingrediënten

Runder shortrib, basmatirijst, zilvervliesrijst, champignons, aubergine, paksoi, taugé, kokosmelk, citroengras, gember, rode peper, limoenblad, kurkuma, knoflook, koriander, komijn, glutenvrije sojasaus, tamarinde, palmsuiker, aardappelzetmeel, kokosrasp, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rendang en groenten met rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie in de ovenschaal 20-25 min (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de rendang en groenten met rijst afgedekt met het plasticfolie 4-5 minuten (1 persoon), tot 6-7 minuten (of meer personen).

Leuk om te weten

De champignons en aubergine rooster ik in de oven met wat knoflookolie gaar en meng ik met knapperige paksoi.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Schnitzel van scharrelkip met salade
Klassieker

Schnitzel van scharrelkip met salade

Details

Deze zelfgemaakte schnitzel van malse scharrelkipfilet heeft een krokant korstje, gemaakt van broodkruim en tijm. De frisse salade van wilde spinazie is een goede compagnon bij de kip. Erbij krijg je aardappelen, die we goudbruin roosteren de oven. Met een partje citroen en dressing.

Ingrediënten

Kipschnitzel (kipfilet - beter leven 2 sterren, paneermeel, zout, gist), aardappel, broccoli, spinazie, doperwt, ijsbergsla, knoflook, gepasteuriseerd eiwit, panko, basilicum, rozemarijn, citroen, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, dijon mosterd, groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), tuinkruiden mosterd (bevat selderij), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de aardappel onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20 - 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 6-8 minuten de schnitzel op het bakpapier. Serveer de schnitzel met de citroen en de salade met de dressing (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de aardappel onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Verwarm 1 minuut de schnitzel op het bakpapier (korstje wordt niet krokant in magnetron). Serveer met de citroen en de salade met de dressing (koud).

Leuk om te weten

Om het gerecht wat frisser te maken knijp je (een beetje van) de citroen uit over de warme schnitzel.
Uitverkocht voor deze dag
Frisse doperwtensoep
Vegetarisch voorgerecht

Frisse doperwtensoep

Details

Doperwtjes met verse oregano en munt en een vleugje room en citroen om het fris te maken. Vegetarisch, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Doperwt, witte ui, knoflook, aardappel, room, oregano, munt, citroen, yoghurt, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Panna cotta met rode bessen
Nagerecht

Panna cotta met rode bessen

Details

Een heerlijk dessert met frisse panna cotta en onderop een coulis van rode bessen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, room, suiker, citroenschil, kaneelstok, melk, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag