MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Gepofte aubergine met saffraansaus
Vegetarisch gerecht

Gepofte aubergine met saffraansaus

Details

Deze zacht gepofte aubergine maak ik graag. De saffraansaus van yoghurt en sumak is fris en vol tegelijk en combineert goed met de warme smaak van de aubergine. Met een rijke salade van geroosterde groenten, volkoren bulgur, gebakken kikkererwten en feta, aangemaakt met vadouvan dressing.

Ingrediënten

Aubergine, wortel, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, gele biet, spinazie, volkoren bulgur, feta, kikkererwten, bieslook, peterselie, munt, dille, citroen, gekonfijte citroen, saffraan, sumak, kurkuma, foelie, vadouvan (bevat sesam en mosterd), korianderzaad, kerrie, komijnzaad, rozijnen, honing, olijven, Griekse yoghurt, pompoenpitten, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met het folie dat erop zit 3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).

Leuk om te weten

Geroosterde zoete aardappel is erg lekker in een salade en bevat veel vezels en verschillende vitaminen.
Uitverkocht voor deze dag