
Vegetarisch gerecht
Gepofte aubergine met saffraansaus
Details
Deze zacht gepofte aubergine maak ik graag. De saffraansaus van yoghurt en sumak is fris en vol tegelijk en combineert goed met de warme smaak van de aubergine. Met een rijke salade van geroosterde groenten, volkoren bulgur, gebakken kikkererwten en feta, aangemaakt met vadouvan dressing.
Ingrediënten
Aubergine, wortel, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, gele biet, spinazie, volkoren bulgur, feta, kikkererwten, bieslook, peterselie, munt, dille, citroen, gekonfijte citroen, saffraan, sumak, kurkuma, foelie, vadouvan (bevat sesam en mosterd), korianderzaad, kerrie, komijnzaad, rozijnen, honing, olijven, Griekse yoghurt, pompoenpitten, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
Opwarmen
Oven 30 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).
Magnetron 6 minuten 750W
Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met het folie dat erop zit 3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).
Leuk om te weten
Geroosterde zoete aardappel is erg lekker in een salade en bevat veel vezels en verschillende vitaminen.
Uitverkocht voor deze dag