MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Gehaktballetjes in tomatensaus
Kindergerecht

Gehaktballetjes in tomatensaus

Details

Lekker Italiaans! De gehaktballetjes smaken goed in de kruidige tomaten- en basilicumsaus. De saus krijgt extra smaak met de geraspte Parmezaanse kaas. Met volkoren spaghetti, frisse salade en zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, volkoren spaghetti, tomaat, bleekselderij, wortel, ijsbergsla, komkommer, radijs, tomaat, witte ui, knoflook, oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, Parmezaanse kaas, melk, gepasteuriseerd ei, broodkruim, mosterd, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de spaghetti met saus en balletjes (2 pp) in de ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met salade en dressing (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de spaghetti met saus en balletjes (2 pp) afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 6-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De tomatensaus krijgt veel smaak door de verse basilicum die ik er op het laatst vers doorheen doe.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Thaise rode curry met kip
Vleesgerecht

Thaise rode curry met kip

Details

Lekker pittig en echt Thais is deze rode curry! De curry paste maken we zelf van o.a. rode pepers, verse gember, citroengras en witte peperkorrels. Deze bakken we eerst aan en dan maken we de curry saus met kokosmelk en limoensap, pittig en fris tegelijk. Op het laatst voegen we verse tomaat, geroosterde rode paprika en paksoi toe, zo blijven de groenten knapperig. De kipdijbeenfilet marineer ik met Thaise specerijen en rooster ik in de oven mooi gaar en zacht en deze geef ik bij de rijkgevulde curry. Lekker met de gestoomde volkoren rijst.

Let op: gerecht anders dan op foto

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), rode paprika, tomaat, paksoi, bosui, taugé, witte ui, knoflook, zilvervliesrijst, basmatirijst, Thaise basilicum, munt, kokosmelk, tomatenpuree, (glutenvrije) sojasaus, limoensap, laos wortel, verse gember, citroengras, rode peper, verse koriander, limoenblad, korianderpoeder, komijnpoeder, kardemom, chilipoeder, kurkuma, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry en de rijst beide afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de curry en de rijst beide afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Thaise basilicum lijkt qua smaak op een combinatie van basilicum en dragon en geeft de zo typische 'frisse' hint aan Thaise gerechten.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Courgetteburgers met parelgort salade
Vegetarisch gerecht

Courgetteburgers met parelgort salade

Details

Wat een groentefeest! Deze courgette burgers maak ik met amandelmeel en veel verse kruiden. We bakken ze in de oven, zo krijgen ze een mooie kleur. De parelgort heeft een knapperige bite en vormt samen met gepofte bietjes, groene asperges, kappertjes, rucola en geroosterde zonnebloempitten en goede smaakcombinatie. Erbij serveer ik een frisse yoghurtdip.

Ingrediënten

Parelgort, courgette, rode biet, groene asperges, haricots verts, bosui, knoflook, feta, Griekse yoghurt, gepasteuriseerde scharrelei, amandelmeel, zonnebloempitten, sesamzaad, kappertjes, citroen, komijn, munt, dille, peterselie, extra vergine olijfolie, gembersiroop, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, witte wijnazijn, zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de burgers op het bakpapier 10 minuten. Serveer met de parelgortsalade op kamertemperatuur en de yoghurtdip (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de burgers op het bakpapier 2-3 minuten. Serveer met de parelgortsalade (op kamertemperatuur) en de yoghurtdip (koud).

Leuk om te weten

Gort is een gerstvariant waarvan het vliesje is weggeslepen. Parelgort wordt wat langer geslepen, totdat de 'parel' mooi rond is. Parelgort zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels heeft een aardse smaak en een stevige structuur na het koken.
Uitverkocht voor deze dag
Boterzachte lamsrollade
Luxegerecht

Boterzachte lamsrollade

Details

Deze rollade van weide lam gaart met rozemarijn urenlang in de oven, totdat het vlees boterzacht is. Van het braadvocht maken we vervolgens een jus. Speciale aandacht voor de groene kruiden stamp: ik maak een kruidenpistou van peterselie, dille en basilicum en meng dat door de gestampte gestoomde aardappeltjes. Met superverse groenten rechtstreeks van de veiling en door ons op 3 manieren bereid: geroosterde spitskool, gesmoorde gele biet en geblancheerde worteltjes.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsrollade van de nek, wortel, paarse spitskool, gele biet, aardappel, basilicum, dille, peterselie, citroentijm, knoflook, bieslook, rozemarijn, munt, honing, witte wijnazijn, suiker, melk, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lamsrollade met jus en de groenten met puree beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lamsrollade met jus en de groenten met puree beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Let op: de rollade viel na het roosteren en bij het snijden wat uit elkaar en daarom is het niet 1 stuk zoals op de foto.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Aardappel prei mosterdsoep
Vegetarisch voorgerecht

Aardappel prei mosterdsoep

Details

Deze soep is zacht met de zoetige smaak van veel verse prei. De mosterd proef je subtiel. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Aardappel, prei, witte ui, knoflook, room, melk, mosterd, peterselie, bieslook, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper&zout.
Uitverkocht voor deze dag
Amarene kers yoghurtmousse
Nagerecht

Amarene kers yoghurtmousse

Details

Een friszoet toetje, lekker luchtig en vol smaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Amarenen kers, verse slagroom, gepasteuriseerde scharrelei, melk, kristalsuiker, yoghurt, vanillestok, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag