MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Fregola met broccoli pesto
Vegetarisch kindergerecht

Fregola met broccoli pesto

Details

Fregola Sarda is pasta van Sardinië. Fregare betekent ‘wrijven’ en door het wrijven van grove griesmeelpasta met water worden een soort kruimels gecreëerd. De pasta wordt vervolgens gedroogd en daarna worden de fregola in de oven geroosterd. Dat zorgt voor een rijke, aardse smaak aan de pasta. Deze pasta gebruik ik voor dit smakelijke kindergerecht, dat boordevol groenten zit, zoals broccoli, courgette en ui. Met broccoli pesto en frisse rauwkost salade.

Ingrediënten

Fregola pasta (tarwebloem), courgette, broccoli, witte ui, gele paprika, wortel, radijs, peterselie, basilicum, komkommer, mascarpone, mozzarella, cashewnoten, Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie, biologische groentebouillon, knoflook, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de fregola afgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Meng de broccoli pesto erdoor en serveer met de rauwkostsalade.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de fregola afgedekt 3 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Meng de broccoli pesto erdoor en serveer met de rauwkostsalade.

Leuk om te weten

Deze pesto maak ik met gestoomde broccoli, hiermee geef ik de pesto meer body én er zit weer extra groente in :)
Uitverkocht voor deze dag