MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Daging Smoor
Vleesgerecht

Daging Smoor

Details

Daging smoor is geurig gesmoord rundvlees uit de Javaanse hoek. Met de specifieke specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel en door de ketjap krijgt het stoofvlees een diepe en lichtzoete, verwarmende smaak. Met knapperige sambal boontjes en luchtige volkoren rijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrel rundersukade, zilvervliesrijst, basmatirijst, sperziebonen, rode paprika, witte ui, knoflook, citroengras, sambal badjak, korianderzaad, verse gember, nootmuskaat, kruidnagel, tamarinde, glutenvrije ketjap manis, rode peper, laos, kokosmelk, zonnebloemolie, peper&zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de daging smoor met deksel los erop en de rijst met groenten afdekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Excuses voor de plastic bakjes voor het vlees, ik heb vandaag te weinig schalen.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de daging smoor (overscheppen in een ovenschaal) en de rijst met groenten afdekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Excuses voor de plastic bakjes voor het vlees, ik heb vandaag te weinig schalen.

Leuk om te weten

Tamarinde geeft een frisse smaak aan gerechten en het zuur erin helpt mee om vlees tijdens stoven mooi zacht te krijgen.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag