Skip to content

Blog

Bloemkool couscous salade

Ook zo’n zin in de zomer? Maak dan alvast deze frisse salade en dan doen we alsof de mussen van het dak vallen :)

Lekker als lunchgerecht, of ‘s avonds met een stukje vlees, vis, feta of met een extra portie linzen.

 

Ingrediënten voor 4 flinke porties:  Bloemkool couscous salade

1 bloemkool 

1 paprika 

½ komkommer

¼ rode ui

1 blikje van 300 gram gekookte linzen 

bosje verse munt

bosje verse peterselie

1 citroen

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels olijfolie

(½ eetlepel maple sirup)

Zwarte peper uit de molen en zout 

Eventueel:

Olijven, kappertjes

 

Zo maak je het:  

Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de rest in de keukenmachine tot fijne  korreltjes. Meng de bloemkoolrijst met de sesamolie en laat dit even rusten.  

Was de paprika, haal zaadlijst eruit en snijd in kleine blokjes. Was de komkommer en snijd die ook in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd fijn (¼ ervan is genoeg). Snijd munt en peterselie fijn. Laat de linzen uitlekken en spoel af.

Meng in een grote kom de gemalen bloemkool, komkommer, paprika, linzen en kruiden en breng op smaak met uitgeperst citroensap, olijfolie, (eventueel de maple sirup), flink wat zwarte peper en snufje zout. Voeg als je daar van houdt een paar eetlepels olijven en/of 1 eetlepel kappertjes toe.

Geniet ervan!

 

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen