Het laatste nieuws en meer...

Marleen's heerlijke kerstmenu

6 december 2013

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

In de afgelopen maand hebben we voor ons kerstmenu veel getest, geproefd, aangepast en nog meer getest. Daarom kan ik met recht zeggen: "Dit is het mooiste, lekkerste en verrassendste kerstmenu dat je zó op tafel tovert!"

Amstelvrees overwonnen :-)

1 februari 2013

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Eindelijk is het zover. De afgelopen weken hebben we een aantal leuke, nieuwe bezorgers ingewerkt, dus kunnen we vanaf komende week ook voor een groot deel ten oosten van de Amstel koken. We hebben dus onze Amstelvrees, zoals ooit iemand het noemde overwonnen.

Bezorggebied Marleen Kookt De laatste tijd kreeg Marleen steeds meer verzoeken om te koken voor klanten op de Oostelijke Handelskade, Java-eiland, de Oosterparkbuurt en Watergraafsmeer. Daarom zijn we meteen na de kerstvakantie begonnen met het opleiden van nieuwe bezorgers. En die hebben meteen de ijsdoop gehad met het winterse weer van de afgelopen weken:-) We sturen ze nu dus met een gerust hart op pad.


Vanaf nu kun je je dus aanmelden en meteen bestellen.

.

Vanaf nu soep met 2 broodjes, prijs iets hoger

2 januari 2013

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Dankzij de suggesties van een paar klanten realiseer ik me dat ik slechts 1 broodje bij de soep doe, terwijl de soep wel voor 2 personen is bedoeld. Daarom krijg je met ingang van volgende week altijd 2 broodjes van Menno bij je soep. Dat betekent wel dat de soep vanaf nu € 4,50 is (in plaats van € 4,00). Maar dat is slechts een kleine prijs, als daardoor broodruzies thuis worden voorkomen :-)

MarleenKookt kerstmenu

11 december 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Dit jaar sluit ik culinair af met een luxe 4-gangen kerstdiner. Met net zoveel liefde, tijd en aandacht gekookt en opgemaakt als mijn door-de-weekse gerechten. En voor de kerst extra feestelijk en uitgebreid!

Ook nu heb ik de prijzen aantrekkelijk gehouden: EUR 35 p.p bij een bestelling voor 2 of meer personen. En zoals je van mij gewend bent is er voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers een menu.

We koken alles op zondag 24 december vers, zodat je er tot en met 2e kerstdag van kunt genieten. Daarom kunnen we slechts een beperkt aantal maaltijden bereiden. Bestel dus snel:

Het luxe 4-gangen diner

Ik zie er naar uit om deze kerst voor je koken, zodat je van een onbezorgde kerstdag met je dierbaren kunt genieten.

Liefs,

MarleenKookt één jaar!

31 oktober 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Morgen 1 november, is het een jaar geleden dat ik begon te Marleenkoken. Joris en ik zijn supertrots op waar we nu staan en vinden het leuk om dat met jou te delen. Daarom krijg je bij een bestelling tussen 1 en 7 november zelfgebakken brownies.

Het is bijna niet meer voor te stellen hoe we een jaar geleden begonnen te koken voor een kleine groep vrienden en kennissen. Met heel veel passie begon ik, maar ik had nog weinig kennis over hoe ik nou het beste voor meer dan 10 personen zou moeten koken. Nu een jaar later, genieten meer dan 300 mensen wekelijks van de verse maaltijden die ik dagelijks met Henk Jan bereid en die Joris samen met Remco, Tossa, Sofie, Maud, Joost en Phebe bezorgt.

Dank je wel voor je vertrouwen. Ik hoop nog lang voor je te mogen koken!

Liefs,
Marleen

Marleen kookt voor Buitenveldert

10 oktober 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

bezorggebied MarleenKooktSinds deze week hebben we ons bezorggebied uitgebreid: ik kook nu ook graag voor iedereen in Buitenveldert. Woon je binnen het bezorggebied? Schrijf je dan in, zodat je meteen kunt bestellen.
Over Kip van MarleenKookt

14 juli 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

In de afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan het vinden van een goede leverancier van kippen. Inmiddels heb ik die gevonden. Franse boerderijkippen die volgens de Nederlandse Beter leven classificatie van de Dierenbescherming 2-sterren kippen zijn. Dit is voor mij heel andere kip dan ik als consument gewend ben.

Deze Franse kippen krijgen alleen vegetarisch voedsel, geen preventieve antibiotica en groeimiddelen, hebben veel meer bewegingsvrijheid en leven bovendien veel langer dan de standaard kip. Dat is goed te merken aan het vlees: door alle beweging en oudere leeftijd, is het vlees veel meer doorbloed en daardoor roze of zelfs bruin van kleur. Ook na het bereiden ziet het vlees er nog veel bruiner uit en niet zo wit als de kip die velen gewend zijn.

Ook al is het risico op salmonella besmetting met deze kippen lager, toch zorg ik ervoor dat er geen rauwe kip onze keuken verlaat. We garen daarom alle kip al voodat die in de schalen gaat. We controleren vervolgens steekproefsgewijs door de temperatuur binnen in te meten (tenminste 70 graden) met een zogenaamde kernthermometer.

En dan vergeet ik bijna nog om het belangrijkste te noemen: de smaak! Ik ben zelf gek op deze kip omdat hij veel meer smaak heeft en het vlees veel steviger is. Geniet ervan!

Heerlijke tomatensalade met Nederlandse tomaten

23 juni 2012

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

In Toscane kregen we een keer bij een bed & breakfast heerlijke zoete tomaten, waar je de zon in proefde. Fantastisch! Afgelopen week hadden we bij de Merguez met couscous een luxe tomatensalade van 4 verschillende tomaten van Nederlandse grond. Ik was helemaal blij dat door de juiste bereiding die tomatensalade net zo puur was als die in Toscane.

verschillende tomaten

Voor een flinke salade voor 4 personen heb je nodig:

 • - 800 gram van meerdere soorten tomaten, liefst van de volle grond en zo rijp mogelijk. Het is vooral leuk om te zoeken naar verschillen in kleur en vorm. Ik heb ze zelf gehaald bij Kwekerij Osdorp. Als de tomaten nog niet helemaal rijp zijn, bewaar je ze een paar dagen buiten de koelkast (nooit in je koelkast bewaren, daar worden ze een stuk minder lekker van).
 • - 5 eetlepels olijfolie
 • - 1 knoflookteentje
 • - rasp van een halve citroen en sap van halve citroen
 • - eventueel peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de olijfolie, knoflook, citroensap en de rasp in een hoge smalle kom en zet daar de staafmixer in, laat even draaien, zodat alles lekker mengt en de knoflook fijn is. Als je geen staafmixer hebt, geen probleem, dan snijd je de knoflook fijn en meng je de ingrediënten goed door elkaar. Laat de kleine tomaatjes heel, snijd de wat grotere tomaten in kwarten en als je hele grote tomaten gebruikt dan snijd je die in 8 of meer parten. Doe ze in een grote ovenschaal (het mooiste is dat de tomaten in een enkele laag liggen en niet op elkaar) en meng de dressing er goed door.

Zet de ovenschaal 2 minuten in de gloeiendhete oven, haal eruit en laat ze afkoelen. Nu is je tomatensalade klaar. Je kan er wat peper en zout over doen, maar doe dat pas op moment dat je de tomatensalade gaat eten want het zout trekt het vocht uit je tomaten. Deze salade kan je 2 dagen bewaren in de koelkast, de smaken mengen dan heerlijk met elkaar.

Buon Appetito!

MarleenKookt soep

17 juni 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Bij onze soepen staat "mogelijk diepgevroren". Dat leg ik hier graag verder uit

Bijna elke dag maken we verse soep. Dat doen we in grotere hoeveelheden, zodat we je tegen een aantrekkelijke prijs verse en goed gevulde soep kunnen aanbieden. We maken de soep altijd van verse groenten van het seizoen en verse kruiden en als het niet-vegetarische soepen zijn met verse biologische of scharrelvlees en duurzame vis.

Als de soep klaar is, gaat die in een blast chiller. Dit is een speciale koelkast die in hele korte tijd de soep afkoelt naar 3 graden. Zo krijgen bacteriën geen kans en blijven de smaken perfect behouden. Daarna gaan de soepen in halve liter verpakkingen en wordt alles wat niet die dag is besteld diepgevroren op 20 graden onder nul. Op die manier houd ik zonder conserveringsmiddelen onze soepen supervers en vol smaak.

Op de dag van bestelling ontdooien we dan de soep, zodat je er 's avonds van kunt genieten.

Eet smakelijk!

De Altijd-Succes-Mayonaise

14 maart 2012

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Ik durfde nooit zelf mayonaise te maken, omdat ik altijd hoorde dat die heel snel mislukt. Totdat een vriendin van me de gouden tip gaf: gebruik de staafmixer én zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. En dat is alles! Gegarandeerd succes.

Items 91 tot 100 van 103

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. ...
 3. 7
 4. 8
 5. 9
 6. 10
 7. 11