Het laatste nieuws en meer...

Caesar salade, de dressing maakt het verschil!

18 oktober 2017

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Al heel vaak wordt mij gevraagd of ik recepten kan delen. Helaas had ik daar nooit tijd voor. Dankzij onze stagiaires Jorn en Sofia, gaat dat nu wel. Als eerste het recept van de dressing voor een Caesar salade. Die maakt echt het verschil.

Elke dag 3 gezonde en lekkere maaltijden

10 november 2015

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Vanaf volgende week heb je elke dag de keuze uit 3 gerechten. Daarvan is tenminste 1 maaltijd ook altijd voor kinderen aantrekkelijk.

Soep vanaf deze week zonder broodjes

3 oktober 2015

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Vanaf 5 oktober krijg je bij je soep niet langer 2 broodjes. De broodjes die we bij de soep deden moesten nog afgebakken worden. Dat heeft als voordeel dat ze lekker vers en knapperig zijn als je van de soep geniet. Maar je alleen een magnetron hebt, had je daardoor niet veel aan het broodje. Bovendien is een bord soep met een broodje wel heel veel als voorgerecht, terwijl ik juist wil dat mijn maaltijden goed in balans zijn.

Dat is de reden dat je niet langer 2 broodjes krijgt bij de soep. Natuurlijk scheelt dat ook in de prijs, dus de soep is vanaf nu EUR 4 (goed voor 2 borden).

Vanaf volgende week Marleen's Mezze

18 juni 2015

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

De komende weken doen we een test met een nieuw type maaltijd: Marleen's mezze. Van oorsprong de Griekse naam voor enkele kleine hapjes als aperitief of voorgerecht. In mijn interpretatie is het een aantal bij elkaar horende gerechtjes die samen een lekkere (en uiteraard gezonde) maaltijd vormen. Zo krijg je dus veel verschillende smaken op je bord.

Bestellen op de dag zelf tot 11 uur

9 maart 2015

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Wel eens vergeten om MarleenKookt de avond van te voren te bestellen?

Vanaf nu kun je op de dag zelf tot 11 uur 's ochtends je maaltijd nog bestellen, aanpassen of afzeggen. Hopelijk helpt dat je om dan toch die avond nog gezond mee te kunnen eten :-)

Natuurlijk vinden we het nog steeds zonde om eten weg te gooien. Daarom maken we slechts een beperkte hoeveelheid extra, dus het is op=op. 

Nieuw: feestelijk weekendgerecht op vrijdag

6 maart 2015

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Deze winter hebben we een aantal veranderingen voorbereid, zodat MarleenKookt nog lekkerder, makkelijker of duurzamer is. Vanaf komende week kun je daar de eerste vruchten van plukken:

het Weekendgerecht

Om het begin van het weekend te vieren, kun je vanaf nu mijn speciale Weekendgerecht bestellen. Met luxere ingrediënten en bereidingswijze. En door de ruime portie groenten nog steeds gezond ;-)

Komende vrijdag staat als eerste Ossobuco met wilde spinazie en gegrilde polenta op het menu. Een Italiaanse klassieker van langzaam gestoofde kalfsschenkel.

Het weekendgerecht is door de luxere ingrediënten duurder dan mijn andere maaltijden: € 14,50 per persoon.


Eet smakelijk,
Marleen

Kerstmenu 2014

6 december 2014

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Op veler verzoek (en natuurlijk ook omdat ik het zelf erg leuk vind), maak ik ook dit jaar weer een feestelijk 4-gangen kerstmenu.

Herfst in de keuken

21 november 2014

Door: Laura

Categorieën: Algemeen

In de keuken test ik samen met Marleen nieuwe recepten. Daarbij houden we rekening met de seizoenen en daarom kijk ik nu vooral naar recepten met herfstproducten. Sommige groenten worden nu niet meer in Nederland of Europa verbouwd. Dat betekent dat we tot de lente bijvoorbeeld geen asperges, raapsteeltjes, peultjes en artisjok gebruiken in de keuken. Andere groenten, zoals de wortelgewassen, zijn juist lekkerder door de lagere temperaturen waarin ze groeien. Ook sla gedijt goed in een koeler klimaat en veldsla is dus een absolute wintergroente.

De herfst heeft een aantal interessante en bijzondere gewassen te bieden, waarmee we vol enthousiasme koken. De komende maanden kun je weer genieten van spruitjes, wilde paddestoelen zoals bospaddestoelen en cantharellen, pompoen, pastinaak en allerlei soorten kool. Witlof en knolselderij passen ook helemaal in dit seizoen. We bereiden ze met smaakmakers als kaneel, kruidnagel, kardemom, gember of truffel(olie). Zoals bijvoorbeeld de langzaam gegaarde Elzasser zuurkool naar Henk Jan’s recept, inmiddels een klassieker in Marleen's (herfst)keuken.

Ook kom ik veel recepten tegen met tamme kastanjes, die een zoete, aardse, nootachtige smaak aan een gerecht geven. In de Italiaanse herfstkeuken is de kastanje niet weg te denken bijvoorbeeld in combinatie met spruitjes. Daarnaast gebruiken we de net geplukte Elstar in salades en in de kaas appel pastei die ook deze herfst weer op het menu staat.

Geniet van de herfst!

Ambassadeurs in IJburg gezocht!

17 september 2014

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Vanaf maandag 29 september gaan we (ook) voor IJburg koken.

MarleenKookt grootste deel van de zomervakantie

28 juni 2014

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Nog een week en dan begint de schoolvakantie in Amsterdam. Dankzij een geweldig keuken- en bezorgteam blijven we nu een groot deel van de zomervakantie koken. Alleen van 14 tot en met 27 juli zijn we gesloten. De overige weken koken we graag dezelfde gezonde en lekkere maaltijden als de rest van het jaar

Items 91 tot 100 van 114

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. ...
  3. 8
  4. 9
  5. 10
  6. 11
  7. 12