MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Ajam boemboe bali
Vleesgerecht

Ajam boemboe bali

Details

Iets nieuws uit de Indonesische keuken, dat veel voorbereiding vergt. Simpel gezegd is dit kip en tofu in pittige ketjapsaus! Ik maak een boemboe van verse gember, rode peper, laos, tomaat en knoflook en daarin bak ik de kip aan. Dan voeg ik ketjap (glutenvrij) en groentebouillon toe en samen met vers citroengras, laurier en limoenblad stooft de kip in de saus gaar. De tahoe (tofu) bakken we kort aan en gaat er op het laatst bij. Lekker met een flinke portie sambal boontjes en luchtige volkoren rijst. Selamat makan!
Let op: gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Tofu, kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), witte ui, boontjes, taugé, paprika, komijnzaad, kokosmelk, zilvervliesrijst, basmatirijst, rode peper, gember, laos, tomatenpuree, glutenvrije ketjap manis, knoflook, biologische groentebouillon, gula djawa (Javaanse palmsuiker), laurier, limoenblad, citroengras, sambal badjak, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tofu met kip en saus en de rijst met groenten beide afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de tofu met kip en saus en de rijst met groenten beide afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indiase dahl met roti paratha
Vegetarisch gerecht

Indiase dahl met roti paratha

Details

Uniek in zijn eenvoud en oh zó lekker. Deze kruidige dahl van zwarte linzen serveer ik met een volle salade van geroosterde bloemkool, paprika en frisse yoghurtdressing. Met authentieke roti paratha (Indiaas platbrood).

Ingrediënten

Donkere berglinzen, bloemkool, paprika, tomaat, komkommer, rode ui, witte ui, knoflook, citroen, roti paratha (bevat tarwe en plantaardig vet), mosterdzaad, kurkuma, biologische groentebouillon, Griekse yoghurt, garam masala, rode en groene peper, honing, maanzaad, verse gember, verse koriander, komijn, munt, bloem, zonnebloemolie, roomboter, peper&zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de linzencurry afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de oven 10-15 min (1 persoon) of 15-20 minuten (2 personen of meer). Leg de laatste 2 minuten de roti paratha erbij. Serveer met de salade (koud). Excuses voor de plastic bakjes bij de salades, ik heb helaas een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de linzencurry afgedekt met het plasticfolie in de magnetron 4-6 minuten (1 persoon), of 6-8 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 15 seconden de roti paratha erbij. Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Berglinzen zijn eigenlijk rode linzen, maar dan met het velletje er nog omheen. Deze linzenvariant blijft daardoor heel bij het klaarmaken, anders dan de rode linzen die uit elkaar vallen.
Uitverkocht voor deze dag
Paddenstoelen lasagne
Vegetarische klassieker

Paddenstoelen lasagne

Details

Boordevol gebakken paddenstoelen zit deze lasagne. Met een lichte spinazie bechamelsaus en bovenop Parmezaanse kaas. Erbij geef ik een frisse salade met vinaigrette.

Ingrediënten

Champignons, boleten, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), witte ui, spinazie, courgette, tijm, rozemarijn, dille, dragon, kervel, peterselie, salie, bieslook, diverse slasoorten, komkommer, radijs, melk, bloem, roomboter, melk, Parmezaanse kaas, oude kaas, belegen kaas, fourmee, nootmuskaat, witte wijn, tomaat, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijn, peper&zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lasagne afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette.

Leuk om te weten

In de vinaigrette doe ik wat verse kervel en dragon, het geeft de excentrieke smaak aan de dressing.
Uitverkocht voor deze dag
Kids chili met verborgen groente
Vegetarisch kindergerecht

Kids chili met verborgen groente

Details

Mijn kinderen zijn hier altijd dol op: een Mexicaans vegetarische maaltijd van tomaat, bonen, boordevol kleingesneden groenten en wat paprikapoeder. Ik serveer het gerecht met knapperige nacho's en gestoomde zilvervliesrijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Zilvervliesrijst, kidneybonen, bruine bonen, wortel, gele paprika, aubergine, mais, tomaten, witte ui, knoflook, tortilla chips (maïsmeel, zonnebloemolie, zout)tomatenpuree, peterselie, komijn, tijm, oregano, gerookt paprikapoeder, tomatenketchup, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 7-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de nacho chips.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de nacho chips.

Leuk om te weten

Deze chili bevat ruim 10 gram eiwit (per kinderportie) en deze zitten vooral in de bruine bonen. Ook zitten er ruim 8 gram vezels in en samen met alle groenten is dit een goed gebalanceerd gerecht.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pure pompoensoep
Vegetarisch voorgerecht

Pure pompoensoep

Details

Deze vegetarische soep zit boordevol pompoen en verse kruiden. Puur en vol van smaak. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Pompoen, witte ui, wortel, knoflook, peterselie, bieslook, sherryazijn, biologische groentebouillon, koksroom, extra vergine olijfolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Panna cotta met rode bessen
Nagerecht

Panna cotta met rode bessen

Details

Een heerlijk dessert met frisse panna cotta en onderop een coulis van rode bessen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, room, suiker, citroenschil, kaneelstok, melk, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag