MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Libanese makhlouta
Vegetarisch gerecht

Libanese makhlouta

Details

Makhlouta is een traditionele Libanese stoof gemaakt van verschillende soorten bonen, specerijen, tomaat en granaatappel melasse. De frisse feta past goed bij deze hartige stoof. Met fattoush, een knapperige salade van paprika, tomaat en komkommer en een Libanees platbrood.

Ingrediënten

Aubergine, wortel, bleekselderij, gele, groene en rode paprika, trostomaat, knoflook, witte ui, verse tijm, mais, bruine bonen, kikkererwten, kidneybonen, komkommer, ijsbergsla, rode ui, witte wijnazijn, tomatenpuree, granaatappel melasse, feta van schapen- en geitenmelk, oregano, piment, witte peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, gember, gerookt paprikapoeder, sumak, citroen, za'atar (bevat sesam), Libanees platbrood, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout

Dit gerecht bevat gluten, lactose, selderij, sulfiet.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de feta uit de schaal en verwarm de stoof in de schaal afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 4 minuten het platbrood erbij. Breek platbrood in stukjes en serveer met de salade en de feta (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de feta uit de schaal en verwarm de stoof in de schaal afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm platbrood kort in broodrooster, of leg 20 seconden in magnetron. Breek platbrood in stukjes en serveer met de salade en de feta (koud).

Leuk om te weten

De frisse lichtzurige smaak van de feta past erg goed bij de hartige smaak van de bonen stoof.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indiase lamscurry
Vleesgerecht

Indiase lamscurry

Details

Dit is een authentieke Indiase curry, volgens klassiek recept van een Rogan Josh, met boterzacht lam. De kruidnagel, kardemom en kaneel geven deze pittige curry veel diepte qua smaak. Ik serveer er een 'nasi' van volkoren rijst bij, met verschillende groenten (onder andere spinazie, bloemkool en courgette) en een frisse munt en komkommer raita (yoghurt dip).

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsnek (beter leven 2 sterren), bloemkool, doperwten, zoete aardappel, spinazie, courgette, wortel, tomaat, komkommer, verse bieslook, peterselie en munt, witte ui, knoflook, zilvervliesrijst, basmatirijst, yoghurt, rode peper, verse gember, citroen, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, korianderpoeder, kerrie massala (korianderzaad, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella, fenegriek, peper), palmsuiker, zelfgemaakte garam masala (korianderzaad, komijnzaad, groene kardemom, zwarte peper, kaneel, venkelzaad, laurier, kruidnagel), biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de curry en de rijst met groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten in ovenschaal (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Leuk om te weten

De groenten in de 'nasi' stoom ik kort, zo blijven de ze vol smaak en lekker stevig.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Beef stroganoff
Klassieker

Beef stroganoff

Details

Een klassiek Russisch gerecht van gebakken paddenstoelen en zachte stukjes rundvlees in een romige saus, met de specifieke smaak van karwijzaad en paprikapoeder. Met geroosterde aardappeltjes, gegrilde paprika en sperziebonen.

Ingrediënten

Rundersukade (beter leven 2 sterren), kastanjechampignons, oesterzwam, shii-take, rode en gele paprika, sperziebonen, witte ui, knoflook, verse peterselie, aardappel, crème fraiche, tomatenpuree, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), karwijzaad, brandy, ingekookte rode wijn, worcestershire saus (bevat gluten en ansjovis), paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper, zout.

Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij, sulfiet, vis.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stroganoff met de groenten afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord en de aardappeltjes onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Dek aardappeltjes af als ze te donker worden.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de stroganoff met de groenten en de aardappeltjes beide afgedekt 4-5 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De gedroogde zaadjes van de karwijplant hebben een anijsachtige, zoete smaak en zijn dé smaakmaker in dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Pasta bake
Kindergerecht

Pasta bake

Details

Pasta uit de oven met een knapperig korstje van gegratineerde Parmezaanse kaas! Van gerookte kip, champignons, aubergine en rigatoni pasta maak ik een mengsel, dat wordt gegratineerd in de oven. Erbij krijg je een knapperige ijsbergsla en honingdressing. Eet smakelijk.

Ingrediënten

Rigatoni pasta, gerookte kipfilet (2 sterren beter leven), champignons, aubergine, spinazie, tomaat, ijsbergsla, komkommer, gele paprika, witte ui, knoflook, verse rozemarijn en tijm, roomboter, tarwebloem, melk, Parmezaanse kaas, kruidnagel, rode peper, nootmuskaat, zelfgemaakte honingdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharreleigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, honing, tabasco, witte peper, zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt met aluminium of ovenbestendig bord in ovenschaal 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Voor een gegratineerd kaaskorstje haal je de laatste 5 minuten de afdekking eraf. Serveer met de sla en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de pasta afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Het kaaskorstje wordt minder knapperig in de magnetron. Serveer met de sla en dressing (koud).

Leuk om te weten

Rigatoni pasta is soort penne, maar dan groter.
Uitverkocht voor deze dag
Franse linzensoep met paddenstoelen
Vegetarisch voorgerecht

Franse linzensoep met paddenstoelen

Details

Een volle soep van veel groenten, donkere linzen, boterbonen, paddenstoelen en verse peterselie.. 500 ml, genoeg voor twee personen.

Ingrediënten

Zwarte beluga linzen, champignons, cepes, wortel, bleekselderij, witte ui, knoflook, olifantenbonen, verse peterselie, doperwten, tijm, biologische groentebouillon, room, sherry azijn, ingekookte witte wijn, witte wijnazijn, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout
Uitverkocht voor deze dag
Amarene kers yoghurtmousse
Nagerecht

Amarene kers yoghurtmousse

Details

Een friszoet toetje, lekker luchtig en vol smaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Amarenen kers, verse slagroom, gepasteuriseerde scharrelei, melk, kristalsuiker, yoghurt, vanillestok, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine

Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag