MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Zweedse gehaktballetjes
Klassieker

Zweedse gehaktballetjes

Details

Typisch Zweeds! Deze balletjes maak ik volgens authentiek recept, met veel verse kruiden en gemalen pimentbes. De smaakvolle saus zit vol cranberry's met flink wat zwarte peper, spekblokjes en een scheutje (ingekookte) brandy. Je krijgt er aardappelpuree bij en een frisse aangemaakte Zweedse salade met dille, radijs en venkel.

Ingrediënten

Rundergehakt (beter leven 2 sterren), varkensgehakt van Beemsterlant's varken, aardappel, venkel, komkommer, diverse slasoorten, radijs, verse dille en peterselie, witte ui, knoflook, cranberry's, tijm, melk, roomboter, gepasteuriseerd scharrelei, piment, ingekookte brandy, spekblokjes, tarwebloem, creamcrackers (bevat gluten), suiker, dijonmosterd, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, dijonmosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm balletjes en puree afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 25-30 min (2 of meer personen). Verwarm saus in magnetron 1-2 min, of in een pannetje 5-10 min. Serveer met de salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm puree met balletjes afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Verwarm de saus 1-2 min. Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

De flinke hoeveelheid verse dille en peterselie geeft samen met de piment de specifieke 'Zweedse' smaak aan de balletjes.
Uitverkocht voor deze dag