MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Zweedse boterkoek
Vegetarisch nagerecht

Zweedse boterkoek

Details

Voor de verjaardag van MarleenKookt kregen we van onze trouwe klanten Meta en Rob Zweedse boterkoek cadeau. Zo lekker! Vandaag bakken we deze boterkoek weer, natuurlijk volgens het recept dat ik van hen gekregen heb uit de Misset Horeca van 40 jaar geleden :)

Ingrediënten

Boter, bloem, suiker, gepasteuriseerd ei, vanillestok, zout, krenten, amandelen.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Kalkoenballetjes met paprikasaus
Vleesgerecht

Kalkoenballetjes met paprikasaus

Details

Dit Arabisch getinte gerecht baseer ik op recepten uit Ottolenghi's Kookboek en Casa Moro van Sam & Sam Clark. De gehaktballetjes van kalkoen en maïs zijn gekruid en vormen een goede combinatie met de geroosterde paprikasaus. De pilav is vol van smaak door de pijnboompitten, rozijnen en dille en samen met de frisse komkommersalade vormt dit alles een kruidig, gezond en voedzaam gerecht. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Scharrelkalkoengehakt, basmatirijst, rode paprika, komkommer, rode ui, knoflook, maïs, bosui, witbrood, scharrelei, witte wijnazijn, roomboter, rozijn, pijnboompit, sesamzaad, witte suiker, sojasaus, vissaus, peterselie, komijnzaad, steranijs, koriander, rode peper, piment, dille, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De gehaktballetjes en de pilav afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer met de geroosterde paprikasaus en de komkommersalade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de komkommer, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm gedurende 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen) de pilav en de gehaktballetjes afgedekt met het plasticfolie. Serveer met de geroosterde paprikasaus en de komkommersalade (koud).

Leuk om te weten

Ik rooster de paprika in de oven op hoge temperatuur. Zo is het vruchtvlees mooi zacht en zoet van smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Zomerse stamp van tuinerwt met munt
Vegetarisch gerecht

Zomerse stamp van tuinerwt met munt

Details

Deze stamp van tuinerwt en munt is één en al zomer. Ik serveer het met halloumi. Dat is een Cypriotische geitenkaas met een zilte smaak. We dippen de halloumi in een Indiaas gekruid karnemelk beslag en frituren deze kaas goudbruin. De frisse stamppot eet je erbij, samen met een witte koolsalade en een wortel kardemondip.

Glutenvrij Ingrediënten

Halloumi, aardappel, tuinerwt, munt, wortel, witte kool, venkel, yoghurt, honing, groene paprika, citroen melk, scharrelei, karnemelk, mayonaise (van gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), honing, kardemon, kerrie, bieslook, munt, kikkererwtenmeel, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de halloumi met bakpapiertje uit de schaal en verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 25-35 min (2 of meer personen). Leg de laatste 10 minuten de halloumi erbij op het bakpapier. Serveer met de koolsla en de wortel kardemondip (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de halloumi met bakpapiertje uit de schaal en verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 4-5 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de halloumi de laatste minuut mee op het bakpapier. Serveer met de koolsla en de wortel kardemondip (koud).

Leuk om te weten

Halloumi kan door de speciale eiwitstructuur worden gegrild, gebakken of gefrituurd, zonder dat de kaas smelt.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Coq au vin
Klassieker

Coq au vin

Details

Er zijn veel varianten van dit klassieke Franse gerecht. Ik heb gekozen voor deze klassieke versie met champignons, zilveruitjes en rookspek. Het belangrijkste is veel geduld, zodat de kip heerlijk zacht wordt en alle smaken in elkaar trekken. Met gestoomde krieltjes, frisse salade en Franse dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, rookspek, krieltjes, champignons, wortel, bleekselderij, witte ui, zilverui, knoflook, rode wijn, rozemarijn, tijm, peterselie, tijm, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), diverse slasoorten, radijs, Franse dressing (zonnebloemolie, mosterd, witte wijnazijn, peper, zout, worcestersaus glutenvrij, tabasco, gepasteuriseerd eigeel, kerrie), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de coq au vin afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm coq au vin afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

De krieltjes stoom ik in de schil, zo behouden ze hun vitaminen en alle vezels.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pasta met gamba's
Kindergerecht

Pasta met gamba's

Details

Mijn kinderen zijn er dol op! Een lekkere en gezonde combinatie van gebakken gamba's met beetgare pasta, knapperige groenten en lichtromige saus. Erbij geef ik een knapperige crostini met een milde zelfgemaakte tomatensalsa.

Ingrediënten

Gamba, broccoli, Chinese kool, tomaten, witte ui, knoflook, volkoren pasta, champignons, pide, verse peterselie, witte wijn (helemaal ingekookt), pernod (helemaal ingekookt), extra vergine olijfolie, koksroom, creme fraiche, huisgemaakte kippenbouillon, oregano, rode ui, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Leg de laatste 2 minuten de crostini (broodje) ernaast in de oven. Mijn excuses voor de plastic bakjes, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de pasta afgedekt 2-3 min (1 persoon) tot 4-7 min (2 of meer personen). Leg de laatste minuut de crostini (broodje) ernaast.

Leuk om te weten

Deze pasta zit boordevol groenten en samen met de volkoren pasta is dit een gezonde maaltijd.
Uitverkocht voor deze dag
Italiaanse kippensoep
Voorgerecht

Italiaanse kippensoep

Details

Deze Italiaanse soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Kippendijfilet (beter leven 2 sterren), basilicum, rode peper, citroen, witte ui, knoflook, sperziebonen, snijboon, bloem, room, paprika, tomaat, aubergine, groene asperges, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout.
Uitverkocht voor deze dag