Frisse doperwtensoep
Voorgerecht

Frisse doperwtensoep

Details

Doperwtjes met verse oregano en munt en een vleugje room. Vegetarisch, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Doperwt, witte ui, knoflook, aardappel, koksroom, verse oregano, verse munt, biologische groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Winterse stufato

Details

Een echt Italiaans runderstoofgerecht (stufato di manzo) van goede kwaliteit scharrelrundvlees dat urenlang stooft met rode wijn en verse kruiden. Erbij krijg je krokant gegrilde polenta, ovengeroosterde groenten en verse gremolata (een mengsel van versgehakte peterselie, citroenschil en knoflook).

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrundvlees, polenta, gele paprika, courgette, spinazie, bleekselderij, witte ui, knoflook, melk, parmezaanse kaas, rode wijn, porcini, tijm, rozemarijn, basilicum, bieslook, citroenschil, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 35 min (2 of meer personen). Leg de laatste 10-15 minuten de polenta erbij op het bakpapier. Serveer met de gremolata (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de stoof afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-7 min (2 of meer personen). Verwarm 1 minuut de polenta op het bakpapier. Serveer met de gremolata (koud).

Leuk om te weten

Gremolata (een fijn mengsel van peterselie, citroenrasp en knoflook) geeft extra smaak aan gerechten.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Burrito

Details

In de keuken zijn we allemaal fan van dit Mexicaanse vegetarische gerecht. We vullen bloemtortilla's met een rijke chili van bonen en aubergine en erbovenop komt een laagje tomatensaus en goede kwaliteit cheddarkaas. Erbij krijg je een knapperige Mexicaanse salade en frisse limoendressing.

Ingrediënten

Bloemtortilla, bruine bonen, kikkererwten, kidneybonen, wilde rijst, zoete aardappel, aubergine, rode kool, rode paprika, wortel, bleekselderij, tomaten, venkel, ijsbergsla, radijs, maïs, bosui, witte ui, rode ui, knoflook, cheddarkaas, tomatenpuree, peterselie, munt, rode peper, kaneelstok, gember, jalapeño pepers, koriander, bieslook, komijn, oregano, gerookt paprikapoeder, limoen, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de enchillada's afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten en daarna 5 -10 minuten onafgedekt. Serveer met de Mexicaanse salade en limoendressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de eenpersoonsmaaltijd, ik heb een tekort aan porseleinen schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de enchillada's afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten. Serveer met de Mexicaanse salade en limoendressing (koud).

Leuk om te weten

Deze maaltijd zit boordevol groenten en samen met de bonen en kikkererwten is dit een eiwit- en vezelrijk gerecht.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Sinaasappel amandelcake

Details

Een verrassende en frisse cake door de combinatie van een vleugje sinaasappelrasp met amandel.

Ingrediënten

Bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille, scharreleieren, sinaasappel, sinaasappelcompote, wortel, amandelen, griesmeel en ricotta.
Uitverkocht voor deze dag