Limburgs zoer vleisj
Klassieker

Limburgs zoer vleisj

Details

Het rundvlees in dit traditionele Limburgse stoofgerecht wordt in azijn met kruiden gemarineerd, vandaar de naam 'zuur vlees'. De azijn maakt het vlees helemaal zacht en zeker niet zuur en daarna stoof ik het urenlang met gebakken uien, ontbijtkoek en appelstroop. Erbij serveer ik krieltjes, kropsla en mijn eigen vinaigrette.

Ingrediënten

Scharrelrund ribstuk, krieltjes, kropsla, komkommer, venkel, radijs, witte ui, witte wijnazijn, appelstroop, ontbijtkoek, zelfgemaakte vinaigrette (mosterd, witte wijnazijn, zout, dille, dragon, kervel, peterselie, bieslook, gepasteuriseerd eigeel), jeneverbes, kruidnagel, peterselie, dille, laurier, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het zoer vleisj afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de kriel onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 en de 2 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm het zoer vleisj afgedekt met het plasticfolie en de kriel onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Leuk om te weten

De combinatie van azijn, appelstroop en ontbijtkoek geeft de zo unieke friszoete smaak aan dit stoofgerecht.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Gegrilde basilicumkip
Vleesgerecht

Gegrilde basilicumkip

Details

Een bijzonder gerecht van zacht geroosterde scharrelkippenbout in een kruidige marinade van basilicum, citroen en knoflook. De lauwwarme salade van witte bonen, kikkererwten en kruidenpistou heb ik geïnspireerd op 'Puur natuur' van Alain Ducasse, een geweldig goed kookboek. Samen met de geroosterde venkel en puntpaprika en knapperige spinazie is dit een pure en gezonde maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkippenbout, witte bonen, kikkererwten, venkel, puntpaprika, spinazie, witte ui, rode ui, knoflook, room, yoghurt, witte wijn, biologische groentebouillon, chilipeper, citroen, basilicum, laurierblad, kervel, karwijzaad, bladpeterselie, bieslook, tijm, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm kip en groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm ook de bonensalade afgedekt 5-10 min (1 persoon) tot max 15 min (2 of meer personen) en roer even door, zodat die lauwwarm is.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip met groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Verwarm de bonensalade afgedekt 2 min (1 persoon) tot max 4 min (2 of meer personen) en roer even door, zodat die lauwwarm is.

Leuk om te weten

De kruidenpistou maak ik van fijngehakte kervel, peterselie en basilicum, samen met een beetje goede olijfolie, peper en zout.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Alu gobi
Vegetarisch gerecht

Alu gobi

Details

Authentiek is deze Indiase groentencurry van aardappel (alu of aloo) en bloemkool (gobi). De specerijen en kruiden - zoals mosterdzaad en kurkuma - die ik voor de curry gebruik, geven de specifieke Indiase smaak aan het gerecht. Erbij serveer ik dahl van rode linzen, kruidige komijnrijst, een stukje platbrood en mijn nieuwe favoriete chutney van koriander. Naar goed Indiaas gebruik is dit gerecht bovendien veganistisch. Geniet ervan!

Ingrediënten

Basmatirijst, kardamom, kruidnagel, kaneel, rode linzen, mosterdzaad, zonnebloemolie, aardappel, bloemkool, nigella zaad, tomaat, witte ui, knoflook, kurkuma, koriander, citroen, bloem, gist, gember, garam masala, komijn, rode en groene chili, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de alu gobi, dahl en rijst afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-8 personen (2 of meer personen). Leg de laatste minuut het platbrood erbij. Serveer met de korianderchutney (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de alu gobi, dahl en rijst afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon), tot 20-30 personen (2 of meer personen). Leg de laatste 5 minuten het platbrood erbij. Serveer met de korianderchutney (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de rijst, ik heb een tekort aan schalen.

Uitverkocht voor deze dag
Macaroni & Cheese
Kindergerecht

Macaroni & Cheese

Details

Inmiddels een klassieker in mijn keuken. De taleggio, parmezaanse kaas, mozzarella, nootmuskaat en oregano zorgen voor de rijke smaak van dit gerecht. Erdoor schep ik wat blokjes ambachtelijke gekookte ham. Ik gebruik volkoren macaroni, die is vezelrijk en past hier goed bij. Erbij krijg je geroosterde haricots verts.

Ingrediënten

Volkoren macaroni, haricots verts, gekookte ham, bloem, boter, tallegio, parmezaanse kaas, melk, mascarpone, mozzarella, oregano, nootmuskaat, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de macaroni afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de macaroni in ovenschaal afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Taleggio is een zachte, Italiaanse kaas. Het geeft de verfijnde smaak aan dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Aardappel mosterdsoep
Voorgerecht

Aardappel mosterdsoep

Details

Deze soep is zacht met de zoetige smaak van veel verse prei. De mosterd proef je subtiel. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Marokkaanse couscouspudding
Nagerecht

Marokkaanse couscouspudding

Details

Een bijzondere lekkernij is deze pudding, gemaakt van couscous, melk en saffraan en de bijzondere mix van kaneel, kardemon en steranijs. Met limoencoulis en atsina cress.

Ingrediënten

Couscous, melk, saffraan, limoen, suiker, zout, kaneel, steranijs, room, geleisuiker, atsinacress.
Uitverkocht voor deze dag