Limburgs zoer vleisj
Klassieker

Limburgs zoer vleisj

Details

Het rundvlees in dit traditionele Limburgse stoofgerecht wordt in azijn met kruiden gemarineerd, vandaar de naam 'zuur vlees'. De azijn maakt het vlees helemaal zacht en zeker niet zuur en daarna stoof ik het urenlang met gebakken uien, ontbijtkoek en appelstroop. Erbij serveer ik krieltjes, kropsla en mijn eigen vinaigrette.

Ingrediënten

Scharrelrund ribstuk, krieltjes, kropsla, komkommer, venkel, radijs, witte ui, witte wijnazijn, appelstroop, ontbijtkoek, zelfgemaakte vinaigrette (mosterd, witte wijnazijn, zout, dille, dragon, kervel, peterselie, bieslook, gepasteuriseerd eigeel), jeneverbes, kruidnagel, peterselie, dille, laurier, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het zoer vleisj afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de kriel onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 en de 2 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm het zoer vleisj afgedekt met het plasticfolie en de kriel onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Leuk om te weten

De combinatie van azijn, appelstroop en ontbijtkoek geeft de zo unieke friszoete smaak aan dit stoofgerecht.
Uitverkocht voor deze dag