MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Franse vis rouleau
Luxegerecht

Franse vis rouleau

Details

Deze rouleau (letterlijk betekent dit rol) is van verse scholfilet, gevuld met gamba's, gerookte zalm, verse spinazie en bieslook. De beurre blanc saus naar Frans recept past er perfect bij, evenals de luchtige puree. De gesmoorde groenten krijgen extra smaak met een paprika 'vierge' die erdoor gaat. Ik rooster daarvoor rode paprika's lang in de oven tot zoet van smaak en maak daar een mengsel van met kappertjes, wat olijfolie en verse basilicum. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Gamba's, scholfilet, koolvisfilet, gerookte zalm, spinazie, aardappel, bloemkool, wortel, prei, paprika, sjalot, gepasteuriseerd ei, roomboter, room, melk, mosterd, honing, witte wijn, pernod, citroen, bieslook, laurier, basilicum, kappertjes, extra vergine olijfolie, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de vis met groenten en de puree beide afgedekt 20 min (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de beurre blanc in pannetje of onafgedekt 30 seconden tot 1 minuut in magnetron en serveer bij de vis.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de vis met groenten en de puree beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de beurre blanc in pannetje of onafgedekt 30 seconden tot 1 minuut in magnetron en serveer bij de vis.

Leuk om te weten

Een beurre blanc is een klassieke Franse botersaus, die perfect combineert met vis.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Italiaanse Spezzatino
Vleesgerecht

Italiaanse Spezzatino

Details

Met een Italiaanse kok in de keuken kan een nieuw gerecht uit haar geboorteland natuurlijk niet uitblijven! Deze runderstoof maken we op klassieke Italiaanse wijze, met goede kwaliteit rundvlees, verse laurier, salie en rozemarijn, rode wijn en knoflook. Erbij zit een flinke portie geroosterde oerpeen en beetgare pasta met een pesto van cavolo nero (palmkool). Geniet ervan!

Let op: gerecht anders dan op de foto!

Ingrediënten

Rundersukade (beter leven 2 sterren), pancetta (spek), cavolo nero (palmkool), oerpeen, tijm, witte ui, knoflook, bleekselderij, rode wijn, tomaten, rozemarijn, laurier, salie, boter, bloem, pasta (bloem, water), extra vergine olijfolie, zout, peper.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta en de stoof met oerpeen beide afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de pasta en de stoof met oerpeen beide afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Cavolo nero (zwarte kool) wordt in Nederland palmkool genoemd. Deze cavolo nero komt van Nederlandse bodem en is nu in het seizoen.
Uitverkocht voor deze dag
Veggie Tjap Tjoy
Veganistisch gerecht

Veggie Tjap Tjoy

Details

Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige verse groenten, gebakken gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de basmatirijst en wilde rijst. Op de tjap tjoy strooi ik geroosterde klapper (kokos) en cashewnoten.

Ingrediënten

Tempeh, basmatirijst, zilvervliesrijst, wilde rijst, komkommer, rode paprika, champignons, Chinese paddenstoelen, wortel, taugé, bosui, knoflook, cashewnoten, kokosrasp, Chinese rijstwijn (bevat gluten), maizena, glutenvrije sojasaus, biologische groentebouillon, sambal badjak (bevat sulfiet), glutenvrije ketjap manis, rode peper, gember, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Ik wok alle groenten samen met verse gember en zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Geroosterde kip met hete bliksem
Klassieker

Geroosterde kip met hete bliksem

Details

Deze scharrelkipdijbeenfilet marineer ik in een mengsel van honing, rozemarijn, mosterd en een vleugje sherryazijn, waarna ik de kip vervolgens op bijna 300 graden rooster. Hiermee benader ik een heerlijke barbecue smaak. Erbij krijg je een klassieke hete bliksem: een stamppot met gebakken spekjes, geroosterde appel en een beetje zuurkool. De geroosterde groenten maken dit gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), aardappel, appel, sperzieboontjes, knolselderij, doperwt, wortel, knoflook, melk, spekblokjes, mosterd, honing, sherry azijn, suiker, peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip, stamppot en groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip, stamppot en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De naam 'hete bliksem' komt waarschijnlijk van het gebruik van de appel in dit gerecht. Appel bevat veel vocht en daarom blijft de stamppot langer warm (heet).
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Italiaanse groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Italiaanse groentesoep

Details

Deze vegetarische soep zit vol tomaten, paprika en courgette. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, courgette, paprika, witte ui, knoflook, tijm, rozemarijn, gerookt paprikapoeder, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Zweedse boterkoek
Vegetarisch nagerecht

Zweedse boterkoek

Details

Voor de verjaardag van MarleenKookt kregen we van onze trouwe klanten Meta en Rob Zweedse boterkoek cadeau. Zo lekker! Vandaag bakken we deze boterkoek weer, natuurlijk volgens het recept dat ik van hen gekregen heb uit de Misset Horeca van 40 jaar geleden :)

Ingrediënten

Tarwebloem, roomboter, basterdsuiker, gepasteuriseerd ei, vanillestok, krenten, geschaafde amandelen, zout.
Uitverkocht voor deze dag