MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Yoghurtmousse met roodfruit
Nagerecht

Yoghurtmousse met roodfruit

Details

Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, frambozen, aardbeien, diverse (wilde) bessen, yoghurt, slagroom, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, kristalsuiker, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine, vanillestok, marasquin (kersenlikeur)
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Jamaican Jerk Chicken
Vleesgerecht

Jamaican Jerk Chicken

Details

Jerk is de barbecue-stijl van Jamaica. Eén van de klassieke Jerks, is de Jerk Chicken. De kip dij en kip drumstick marineer ik met mijn Jerk Paste en rooster ik donkerbruin. Erbij geef ik een flinke portie koolsla, die ik maak van veel verschillende knapperige groenten en papaya-chutney. De verse aardappel friet komt uit de oven en is daardoor niet vet. De frietjes kun je dippen in mijn zelfgemaakte chipotle mayonaise. Eet smakelijk! :)

Ingrediënten

Kipdijbeen en kipdrumstick (beter leven 2 sterren), aardappel, appel, wortel, witte kool, mango chutney, papaya, citroen, bieslook, peterselie, limoensap, piment, knoflook, verse gember, tabasco, glutenvrije sojasaus, verse tijm, worcestershire saus (bevat moutazijn (gluten), ansjovis), tamarinde, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel, verse laurier, bosui, karwijzaad, zelfgemaakte chipotlemayonaise (chipotle pepers in adobo saus - bevat sojaolie, zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, witte wijnazijn, zout), zonnebloemolie, zout en peper.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de kip en de friet uit de schaal en verwarm de kip in de schaal afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Voeg dan de friet toe uitgespreid op een bakblik en verwarm alles nog 12 minuten (1 persoon) tot 15-17 minuten (2 of meer personen). Serveer met de Chipotle mayo en de koolsla .

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip en de friet 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Let op: frietjes worden niet gekleurd of krokant in de magnetron. Serveer met de Chipotle mayo en de koolsla.

Leuk om te weten

Het geheim van deze onwijs sappige en smaakvolle kip, is om de kip voor je hem gaat marineren eerst een nacht te pekelen!
Uitverkocht voor deze dag
Pompoen chili
Veganistisch gerecht

Pompoen chili

Details

Eén van mijn favorieten. De chili maak ik van flespompoen, zwarte bonen en gerookte paprika. Die laatste geeft een excentrieke licht rokerige smaak aan de chili. De salade van paprika, maïs en gepickelde rode ui is overvol aan verse kruiden (o.a. verse koriander en bieslook). Erbij krijg je gestoomde knoflookrijst en een vegan witte bonen dip.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode paprika, flespompoen, zwarte bonen, maïs, witte ui, rode ui, knoflook, oregano, peterselie, bieslook, verse koriander, zilvervliesrijst, basmatirijst, witte cannellini bonen, tomatenpuree, augurk, biologische groentebouillon, mango chutney, limoen (rasp en sap), witte wijnazijn, kristalsuiker, paprikapoeder, pikant paprikapoeder, rode peper, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip en salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) en 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip en salade (koud).

Leuk om te weten

De paprika stoof ik mee in de chili en die geeft met de flespompoen een zoetige smaak aan de chili.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Choucroute Alsacienne met venkelworst
Klassieker

Choucroute Alsacienne met venkelworst

Details

Dit bijzondere recept is eeuwenoud en de truc is om de zuurkool langzaam te garen in eendenvet, samen met witte wijn, jeneverbes en kruidnagel. De goede kwaliteit beenham en rookspek die erbij zit geeft veel smaak af en zo wordt de zuurkool heerlijk zacht en vol smaak. Erbij geef ik een smeuïge aardappelpuree en een verse worst.

Glutenvrij Ingrediënten

Zuurkool, rookspek en ham van Beemsterlant's varken, venkelworst (varkensvlees, zeezout, venkelzaad, witte peper, zwarte peper, foelie, witte wijn, verse knoflook en bladpeterselie), aardappel, witte ui, verse bieslook, melk, extra vergine olijfolie, mosterd, eendenvet, witte wijn, kruidnagel, jeneverbes, laurierblad, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de puree met de zuurkool en worst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de puree en de zuurkool met worst afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-7 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In zuurkool zit veel vitamine B en C. Zuurkool werd daarom vroeger veel meegenomen op verre zeereizen, ter voorkoming van scheurbuik bij de zeelieden.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pasta met verstopte groenten
Kindergerecht

Pasta met verstopte groenten

Details

Pasta met een knapperig korstje van gegratineerde Parmezaanse kaas, mmm. Van gerookte kip, champignons, aubergine en rigatoni pasta maak ik een mengsel, dat wordt gegratineerd in de oven. Erbij krijg je een knapperige ijsbergsla en honingdressing. Eet smakelijk.

Ingrediënten

Rigatoni pasta (tarwebloem), gerookte kipfilet blokjes (2 sterren beter leven), champignons, aubergine, spinazie, tomaat, ijsbergsla, komkommer, gele paprika, witte ui, knoflook, roomboter, bloem, melk, Parmezaanse kaas, rode peper, nootmuskaat, zelfgemaakte honingdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, honing, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt in ovenschaal 15 - 20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Voor een gegratineerd kaaskorstje haal je de laatste vijf minuten de afdekking eraf. Serveer met de sla en dressing (koud). In sommige gevallen hebben we de sla in een bakje gezet in de ovenschaal, let op dat je de salade niet mee verwarmt.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de pasta afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Het kaaskorstje wordt minder knapperig in de magnetron. Serveer met de sla en dressing (koud).

Leuk om te weten

Rigatoni pasta is soort penne, maar dan groter.
Uitverkocht voor deze dag
Thaise noedelsoep met beef
Voorgerecht

Thaise noedelsoep met beef

Details

Een authentiek pittige en goedgevulde Thaise noedelsoep met zachtjes stuk beef en knapperige groenten. Ook ideaal als lunchgerecht. 500 ml, genoeg voor twee personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rundersukade, rijstnoedels, sperziebonen, rode paprika, taugé, witte ui, knoflook, komijnzaad, glutenvrije sojasaus, korianderzaad, steranijs, citroengras, verse geelwortel, verse gember, limoenblad, laurierblad, rode peper, tomatenpuree, kokosmelk, tamarinde, palmsuiker, vissaus, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper&zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag