Libanese kip fattee
Vleesgerecht

Libanese kip fattee

Details

Dit gerecht is bij mij thuis favoriet met alle geurige smaken en de stevige structuur. Ik bouw laagjes van gestoofde rijst, geroosterde kip, zacht geroosterde aubergine en erbovenop een kruidige tomatensaus. Je krijgt er een frisse licht-pittige yoghurtdip en verse komkommersalade bij. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkipdijbeenfilet, basmatirijst, aubergines, tomaten, komkommer, witte ui, knoflook, yoghurt, roomboter, pijnboompitten, kikkererwten, witte wijnazijn, suiker, komijn, kruidnagel, chilipeper, kaneel, peterselie, kaneelstok, bieslook, ingemaakte citroen, kerrie, peterselie, dille, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip fattee 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen) afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie. Serveer met de yoghurtdip en komkommersalade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip fattee afgedekt afdekken met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip en komkommersalade (koud).

Leuk om te weten

De gewassen en geweekte rijst bak ik kort met een ui, die ik eerst gestoofd heb in wat roomboter samen met een kaneelstok. Daarna doe ik kikkererwten bij en de deksel op de pan. Na 10 minuten is de rijst zacht en geurig.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Hindoestaanse curry
Vegetarisch gerecht

Hindoestaanse curry

Details

De Hindoestaanse keuken kent zijn oorsprong in India en heeft haar eigen specifieke smaken en lekkernijen. Deze rijke groentecurry bereiden we met mijn zelfgemaakte geurige Hindoestaanse specerijen mix (op basis van mosterdzaad, kurkuma, komijn, fenegriek en kentjoer). Erbij kgij je een 'bara', een Surinaamse- Hindoestaanse traktatie, die traditioneel op allerlei (lokale) feestdagen gegeten wordt. Het is een luchtig, kruidig gebakken 'broodje'. Met basmatirijst, gepickelde komkommer en een geelgekleurd kerrie-eitje.

Ingrediënten

Basmatirijst, tomaat, wortel, paprika, bloemkool, sperziebonen, spinazie, komkommer, witte ui, knoflook, scharrelei, zelfrijzend bakmeel, gist, ketjap manis, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, kristalsuiker, palmsuiker, santen, rode peper, gember, kurkuma, komijn, fenegriek, kentjoer, lombokpeper, tajerblad, mosterdzaad, chili, kruidnagel, steranijs, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 200 minuten 30°C

Voorkeur van Marleen

Haal het eitje uit de schaal en leg even apart. Verwarm de rijst met curry 15 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen) afgedekt met aluminium of ovenbestendig bord en leg dan nog 5 minuten het eitje erbij in de schaal (weer afdekken). Verwarm ook de laatste 5 minuten de bara in de oven (niet in de folie!). Serveer met de komkommer. Tip: ook lekker met sambal als je van extra scherp houdt :)

Magnetron 8 minuten 750W

Haal het eitje uit de schaal en leg even apart. Verwarm de rijst met curry 3 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen) afgedekt met de folie die erop zit of en leg dan nog 1 minuut het eitje erbij in de schaal (weer afdekken, bv met een bord). Verwarm 1 minuut de bara (uit het folie halen) op een bord. Serveer met de ingemaakte komkommer. Tip: ook lekker met sambal als je van extra scherp houdt :)

Leuk om te weten

Door het barabeslag gaat wat tajerblad, dat is een soort Surinaamse spinazie.
Uitverkocht voor deze dag
Hachee met rode kool
Klassieker

Hachee met rode kool

Details

Een klassiek recept uit de Hollandse keuken; hachee met rode kool. Het vlees stoof ik urenlang, totdat het heel mals is. Ook de rode kool verdient extra aandacht: ik stoof het met verse
rozemarijn, laurier en kaneel en blus het af met wat port. Hierdoor krijgt het een intense smaak.
Geserveerd met een aardappelpuree. Eet smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrundvlees, rode kool, appel, witte ui, tomatenpuree, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), roomboter, melk, laurier, rode wijn, balsamico azijn, kruidnagel, kaneel, mosterd, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rode kool en de hachee afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), of 4-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de rode kool en de hachee afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 35 minuten (2 of meer personen). Excuses voor de plastic bakjes bij de hachee van de twee- en driepersoonsmaaltijden, ik heb helaas een tekort aan schalen. Let op dat deze niet in de oven kunnen.

Leuk om te weten

Ik stoof de rode kool met een paar blaadjes laurier erbij, dat geeft extra smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Penne met kip
Kindergerecht

Penne met kip

Details

Een kindervriend is dit pasta gerecht! Ik maak een milde saus met zachte stukjes scharrelkip, verse basilicum en fijngesneden groene groenten (courgette en doperwt) en serveer dat met volkoren penne. Met een knapperige salade van kleingesneden komkommer en gele paprika met apart honingdressing om thuis over de salade te sprenkelen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Volkoren penne, scharrelkip, courgette, doperwt, gele paprika, komkommer, witte ui, parmezaanse kaas, kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), honing, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peterselie, basilicum, tijm, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de penne met saus afgedekt met het plasticfolie 2 - 4 minuten (1 persoon), tot 4 - 6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en honingdressing (koud).

Oven 25 minuten 0°C

Verwarm de penne met saus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10 - 15 minuten (1 persoon), tot 15 - 25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en honingdressing (koud).

Leuk om te weten

De saus van de pasta breng ik op smaak met verse basilicum, die ik er pas op het laatst doorheen doe: zo behoudt de basilicum zijn smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Rode linzensoep
Voorgerecht

Rode linzensoep

Details

Ik at deze rode linzensoep bij een vriend en was helemaal verrast door de verschillende frisse smaken. Ik heb het recept weten te ontrafelen en kook het vandaag graag voor jou. Vegetarisch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, biologische groentebouillon, wortel, ui, knoflook, tomatenpuree, komijn, citroen, zout & peper.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Citroen & limoen mousse
Nagerecht

Citroen & limoen mousse

Details

Een fris en puur dessert met verse citroen en limoen.

Glutenvrij Ingrediënten

Citroen (rasp en sap), limoen (rasp en sap), room, yoghurt, melk, vanille, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, suiker en gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag