MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Venkelsoep met gerookte zalm
Voorgerecht

Venkelsoep met gerookte zalm

Details

Een perfecte soep voor de vrijdagavond of het weekend! Op basis van zacht gestoofde venkel, verse dille en gerookte zalm.

Ingrediënten

Gerookte zalm, venkel, ui, spinazie, knoflook, groentebouillon, room, dille, bloem, boter, peper, zout.

Deze dag kook ik ook...

Spaanse kip
Vleesgerecht

Spaanse kip

Details

Pollo al Chilindrón, zo heet deze geurige kipstoofpot uit de regio Aragón in het noorden van Spanje. De geroosterde rode paprika, saffraan en chorizo geven de saus een 'gelaagde' en diepe smaak. De kip stoven we in deze saus totdat het vlees bijna van het bot valt. Met 4-soorten rijst en gestoofde groenten.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, chorizo, zilvervliesrijst, basmatirijst, wilde rijst, camargue rijst, rode paprika, tomaat, doperwt, wortel, courgette, witte ui, knoflook, sherry, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), saffraan, rozemarijn, groene en zwarte olijven, citroenrasp, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip en de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de kip en de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In de 4-soorten rijstsalade gebruik ik naast basmati- en zilvervliesrijst, ook wilde rijst en camargue rijst.
  • Glutenvrij
Veggie kofta
Veganistisch gerecht

Veggie kofta

Details

Ik eet graag vegetarisch én ben dol op de Arabische keuken. Dit nieuwe gerecht komt hieruit voort :) De kofta's van zoete aardappel, courgette, kikkererwten en verse kruiden vormen met de tahinisaus een perfecte combinatie. Met een tabouleh van grove bulgur, boordevol kleingesneden groenten en verse groene kruiden en met Libanees platbrood.
100% plantbased (veganistisch).

Ingrediënten

Zoete aardappel, wortel, courgette, bulgur, komkommer, paprika, cherry tomaatjes, radijs, spinazie, tuinerwten, koriander, bosui, Libanees platbrood (tarwemeel, suiker, zout, gist), kurkuma, komijn, kikkererwten, gepasteuriseerd scharrelei, kikkererwtenmeel, knoflook, citroensap, vadouvan (mosterdzaad, sesamolie, ui, knoflook, linzen, kurkuma, fenegriek, anijs, kerrieblad, kokosolie, zout), gekonfijte citroen, peterselie, munt, kaneel, tahini (sesamzaad), ongezoete sojamelk, xantaan gom, biologische groentebouillon, ongezoete sojaroom, mosterd, witte wijnazijn, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, zout en peper

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kofta (3 pp) afgedekt met het aluminiumfolie in schaaltje 3 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen). Serveer met het platbrood, de tahini saus en de tabouleh (allen koud/kamertemperatuur).

Oven 20 minuten 200°C

Verwarm de kofta (3 pp) in schaaltje afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Serveer met het platbrood, de tahini saus en de tabouleh (allen koud/kamertemperatuur).

Leuk om te weten

De kofta's bak ik af in de oven (ipv frituren wat gebruikelijk is) en bevatten daardoor heel weinig vet.
British Friday Roast
Luxegerecht

British Friday Roast

Details

'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de Pub is dit wellicht het ultieme comfort food. Mijn versie eet je lekker thuis en bestaat uit malse Roast Beef, op Engelse wijze geroosterde aardappels, gegratineerde bloemkool, gestoomde doperwtjes met wortel, rijke jus en 'Yorkshire pudding' (dit is een soort deegbakje dat je lekker in de jus kunt dopen). Lekker met een van de vele speciale biertjes van tegenwoordig. Smakelijk!

Ingrediënten

Jodenhaas van Iers rund, aardappel, bloemkool, wortel, doperwt, witte ui, knoflook, tijm, laurier, rozemarijn, foelie, nootmuskaat, roomboter, gepasteuriseerd ei, melk, bloem, cheddar kaas, brandy, port, witte wijn, appelstroop, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zonnebloemolie, peper & zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal vlees met de jus uit de koelkast. Verwarm groenten met aardappel afgedekt met ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 personen). Leg de laatste 5-10 minuten het vlees afgedekt erbij en de laatste 5 minuten de yokshire pudding. Heb je het vlees liever well done? Verwarm het vlees dan langer mee (10-15 minuten), totdat het niet meer rose is.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm groenten met aardappel en afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Leg de yorkshire pudding 20 seconden erbij. Let op, deze wordt niet knapperig in de magnetron. Verwarm het vlees met de jus afgedekt maar kort, let op, dit wordt snel taai in de magnetron, 1-2 minuten voor 1 persoon, 3 minuten voor 2 of meer personen.

Leuk om te weten

De Yorkshire pudding gieten we in gloeiendhete vormpjes voordat we het afbakken. Hierdoor krijgt het beslag zijn authentieke vorm.
Risotto di verdure
Vegetarische klassieker

Risotto di verdure

Details

Nog een keer deze zomerse risotto op het menu! Vol van smaak, boordevol knapperige groenten en afgemaakt met zomer postelein, Parmezaanse kaas en salie. Met frisse salade en mosterd dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Risottorijst, tuinboontjes, snijboontjes, bospeen, pompoen, witte ui, bleekselderij, rucola, zomer postelein, diverse slasoorten, komkommer, basilicum, salie, hazelnoot, venkelzaad, Vermouth, Parmezaanse kaas, witte wijn, biologische groentebouillon, grove mosterd, gembersiroop (suiker, water, gember), zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, dijon mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en mosterd dressing.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en mosterd dressing.

Leuk om te weten

Snijbonen is een van mijn favoriete zomergroenten, lekker knapperig en 'groen' van smaak ;)
  • Glutenvrij
Engelse trifle
Vegetarisch nagerecht

Engelse trifle

Details

Een luxe dessert, bestaande uit meerdere laagjes van room, vanille custard, vers rood fruit en cake. Genieten!

Ingrediënten

Bramen, aardbeien, framboos, vanillestok, koksroom, slagroom, gepasteuriseerd scharrelei, poedersuiker, suiker, cake biscuit (tarwebloem, roomboter, suiker, zout), steranijs, kaneel, maizena