MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Tajine met amandelen
Veganistisch gerecht

Tajine met amandelen

Details

Dit Marokkaanse groentegerecht is heerlijk geurig en vol van smaak. De tajine zit boordevol groenten (venkel, wortel, courgette, tomaat, zoete aardappel), olijven, pruimen en Arabische kruiden en specerijen. De saffraan en ingemaakte citroen geven een delicate smaak eraan. Je krijgt er rulle couscous bij met verse kruiden. Geroosterde amandelen zitten er apart bij om erover te strooien. Dit gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).

Let op: gerecht is anders dan op foto!

Ingrediënten

Bloemkool, zoete aardappel, courgette, venkel, couscous, tomaten, witte ui, knoflook, pruimen, rozijnen, groene en zwarte olijven, amandelen, biologisch groentebouillon, saffraan, ingemaakte citroen, dille, bieslook, peterselie, verse koriander, baharat kruiden (paprika, peper, koriander, komijn, kaneel, Jamaicaanse peper, kruidnagel, muskaat, kardemom), ras el hanout (fenegriek, kruidnagel, nootmuskaat, paprika, kerrie, piment, kardemom, galangawortel, gember, foelie, nigellazaad), aardappelzetmeel, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De tajine en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten verwarmen (1 persoon) tot 20-30 minuten. Bestrooi met de amandelen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de tajine en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Bestrooi met de amandelen.

Leuk om te weten

Ik rooster de groenten eerst apart in een kruidig mengsel, voor ik het in de tajine erbij voeg. Zo behoudt ieder specifiek ingrediënt zijn unieke smaak.
Uitverkocht voor deze dag