MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pasta met verborgen groente
Vegetarisch kindergerecht

Pasta met verborgen groente

Details

'Heerlijk!' riepen ze allebei toen ik mijn kinderen dit gerecht voorzette. Een rijke groente saus van zacht gestoofde aubergine en tomaten, geserveerd met volkoren pasta en parmezaanse kaas. Mijn kinderen houden allebei niet van aubergine en ik had niet verwacht dat ze dit gerecht zouden goedkeuren, maar dat deden ze dus wel en vol overtuiging! Mijn dochter gaf me wel het advies om het woord aubergine niet in de titel te gebruiken, want dat vond ze niet lekker klinken, vandaar de naam 'pasta met verborgen groente'. Erbij krijg je een frisse salade met dressing. Geniet ervan!

Ingrediënten

Aubergine, volkoren spaghetti, wortel, bleekselderij, rucola, Romaanse sla, radijs, tomaten, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, parmezaanse kaas, tomatenpuree, kristalsuiker, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met het plasticfolie of een ovenbestendig bord 3 min (1 persoon) tot 4-5 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De aubergine stoven we lang in de oven samen met de tomaten, zo krijgt de saus een natuurlijke zoetige smaak.
Uitverkocht voor deze dag