Pasta met verborgen groente
Kindergerecht

Pasta met verborgen groente

Details

'Heerlijk!' riepen ze allebei toen ik mijn kinderen dit gerecht voorzette. Een rijke groente saus van zacht gestoofde aubergine en tomaten, geserveerd met volkoren pasta en parmezaanse kaas. Mijn kinderen houden allebei niet van aubergine en ik had niet verwacht dat ze dit gerecht zouden goedkeuren, maar dat deden ze dus wel en vol overtuiging! Mijn dochter gaf me wel het advies om het woord aubergine niet in de titel te gebruiken, want dat vond ze niet lekker klinken, vandaar de naam 'pasta met verborgen groente'. Erbij krijg je een frisse salade met dressing. Geniet ervan!

Ingrediënten

Aubergine, volkoren spaghetti, wortel, bleekselderij, rucola, Romaanse sla, radijs, tomaten, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, parmezaanse kaas, tomatenpuree, kristalsuiker, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met het plasticfolie of een ovenbestendig bord 3 min (1 persoon) tot 4-5 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De aubergine stoven we lang in de oven samen met de tomaten, zo krijgt de saus een natuurlijke zoetige smaak.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Thaise massaman curry

Details

Massaman curry is een Thaise curry met Midden- Oosterse invloeden en is op basis van o.a. kokos, kardemom, laos, citroengras en komijn. Door de steranijs en kaneel, typische Midden-Oosterse specerijen is de smaak vol en 'warm'. Met Thaise kipgehaktballetjes, gestoomde rijst en knapperige gewokte groenten en geroosterde pinda's. อาหารรสเลิศ (smakelijk eten!).

Ingrediënten

Scharrelkipgehakt, basmatirijst, sperziebonen, champignons, spitskool, taugé, paksoi, witte ui, rode ui, bosui, knoflook, pinda's, melk, kokosmelk, sojasaus, palmsuiker, scharrelei, chili, gember, citroengras, ketjap manis, gembersiroop, vissaus, koriander, Thaise basilicum, bieslook, peterselie, komijn, kruidnagel, steranijs, laos, rode peper, kerrie, kardemon, kurkuma, kaneel, tamarinde, witbrood, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met groenten en de balletjes met saus afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de rijst met groenten en de balletjes met saus afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4 -6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Koriander en citroengras geven een frisse smaak aan deze balletjes.
Vegetarisch gerecht

Siciliaanse caponata (vegan)

Details

Caponata maak ik graag en deze variatie daarop vind ik verrassend lekker. Ik maak dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met aubergine, taggiasche olijven, sultana's, goede balsamico-azijn en tomaten. Op het laatst doe ik er geroosterde pompoen doorheen. Erbij maak ik een tabouleh salade van bulgur, groen van kleur door alle verse kruiden. Met knapperige crostini van zuurdesembrood.

Glutenvrij Ingrediënten

Pompoen, aubergine, bulgur, rode paprika, tomaten, bleekselderij, witte ui, knoflook, zilverui, pijnboompit, tomatenpuree, rozijnen, zuurdesembrood, rozemarijn, basilicum, bieslook, peterselie, basilicum, citroen, ingemaakte citroen, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de caponata afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de crostini de laatste 2 minuten in oven, of in broodrooster. Serveer met de tabouleh (koud, of op kamertemperatuur)

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de caponata afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de crostini de laatste 2 minuten in oven, of in broodrooster. Serveer met de tabouleh (koud, of op kamertemperatuur).

Leuk om te weten

In de caponata verwerk ik fijngehakte ingemaakte citroen, dit geeft een subtiele frisse en zilte smaak.
  • Glutenvrij
Klassieker

Boterzachte sukade

Details

Oud-Hollands genieten met deze zachtgestoofde rundersukade in zijn eigen jus, pure aardappelpuree en sperzieboontjes klaargemaakt met gebakken spekjes en ui.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelsukade, sperzieboontjes, aardappel, witte ui, melk, mosterd, spekjes, boter, zelfgemaakte jus (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, tomatenpuree, peperkorrel, kalfsbotten), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de puree met boontjes en sukade en jus afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de puree met boontjes en sukade en de jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20-25 minuten (1 persoon), tot 25-35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De sukade staat, volgens oud recept, een hele middag te stoven in mijn zelfgemaakte jus.
  • Glutenvrij
Voorgerecht

Rode linzensoep (vegan)

Details

Ik at deze rode linzensoep bij een vriend en was helemaal verrast door de verschillende frisse smaken. Ik heb het recept weten te ontrafelen en kook het vandaag graag voor jou. Vegetarisch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, biologische groentebouillon, wortel, ui, knoflook, tomatenpuree, komijn, citroen, zout & peper.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Nagerecht

Oud-Hollandsche griesmeelpudding

Details

Een toetje zoals ik vroeger bij oma kreeg, maar nu met mijn eigen touch: ik maak de griesmeel fris door wat citroenschil en vanillestok mee te koken. Onderop komt een laagje huisgemaakte rode bessencoulis. Bevat gluten en lactose.

Ingrediënten

Melk, griesmeel, kristalsuiker, rode bessen, rozijnen, citroen, vanillepeul.