Aubergine lasagne
Vegetarisch gerecht

Aubergine lasagne

Details

Waan je in Italië met deze lasagne. Ik begin altijd vroeg met dit ogenschijnlijk simpele gerecht, dat veel tijd nodig heeft. De vegetarische 'bolognese' saus met aubergine en tomaat laat ik wel drie uur pruttelen en dat is het meer dan waard! De bechamel maak ik met verse melk, veel kruiden en parmezaanse kaas. Erbij krijg je een rijke salade met allerlei groenten.

Ingrediënten

Verse lasagne (van bloem en ei), aubergine, tomaten, wortel, knolselderij, doperwt, spinazie, haricot verts, pompoen, rucola, veldsla, witte ui, bleekselderij, komkommer, knoflook, melk, parmezaanse kaas, roomboter, bloem, tomatenpuree, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, honing, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), tijm, basilicum, nootmuskaat, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de lasagne afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-7 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

In de saus zitten groenten die door het stoven zoetig van smaak worden: bleekselderij, ui, wortel, aubergine en tomaat.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Lamscurry met basmati rijst

Details

Een kruidige Indiase curry met boterzacht lam, naar recept van Pepijn, een oud-kok in onze keuken. De kruidnagel, kardemom en kaneel geven deze pittige curry veel diepte qua smaak. Ik serveer er een 'nasi' van basmatirijst bij, met verschillende groenten (onder andere spinazie, bloemkool en courgette) en een frisse munt en komkommer raita (yoghurt dip).

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsnek, basmatirijst, bloemkool, doperwt, zoete aardappel, spinazie, courgette, wortel, tomaat, komkommer, witte ui, knoflook, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), yoghurt, rode peper, verse gember, bieslook, peterselie, citroen, munt, kruidnagel, witte peperkorrels, kaneelstok, komijnzaad, laurier, ghee, kardemon, paprikapoeder, korianderpoeder, garam masala (mengsel van koriander, komijn, peper, kaneel, kardemom, laurier, gember, foelie, kruidnagel en nootmuskaat), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de curry en de rijst met groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten in ovenschaal (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Leuk om te weten

De groenten in de 'nasi' stoom ik kort, zo blijven de ze vol smaak en lekker stevig.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Schnitzel van scharrelkip met salade

Details

Deze zelfgemaakte schnitzel van malse scharrelkipfilet heeft een krokant korstje, gemaakt van broodkruim en tijm. De frisse salade van wilde spinazie is een goede compagnon bij de kip. Erbij krijg je aardappelen, die we goudbruin roosteren de oven. Met een partje citroen en dressing.

Ingrediënten

Scharrelkipfiet, aardappel, broccoli, spinazie, tuinerwt, knoflook, gepasteuriseerd eiwit, broodkruim, basilicum, rozemarijn, tijm, citroen, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), groene mosterd, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de aardappel onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20 - 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 6-8 minuten de schnitzel op het bakpapier. Serveer de schnitzel met de citroen en de salade met de dressing (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de aardappel onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Verwarm 1 minuut de schnitzel op het bakpapier (korstje wordt niet krokant in magnetron). Serveer met de citroen en de salade met de dressing (koud).

Leuk om te weten

Om het gerecht wat frisser te maken knijp je (een beetje van) de citroen uit over de warme schnitzel.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Gevulde Italiaanse tortilla

Details

Op de Italiaanse toer met dit lekkere en gezonde kindergerecht! Deze tortilla vullen we met een vegetarisch mengsel van mozzarella, verse basilicum en zongedroogde tomaat. Daarna gaat de tortilla kort op de grillplaat, waardoor die knapperig wordt. Erbij geef ik een rauwkostsalade van tomaatjes, komkommer, worteltjes, maïs en gele en rode paprika en een bakje van mijn eigen tomatenketchup.

Ingrediënten

Bloemtortilla, tomaat, komkommer, gele en rode paprika, wortel, komkommer, mozzarella, basilicum, zongedroogde tomaat, zelfgemaakte tomatenketchup (tomaat, witte suiker, witte wijnazijn, kruidnagel, selderij, chili, peper en zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tortilla's op het bakpapier 5 tot 10 minuten. Serveer met de salade, de honingdressing en de tomatenketchup (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de tortilla op het bakpapier 1 tot 2 minuten. Serveer met de salade, de honingdressing en de tomatenketchup (koud).

Leuk om te weten

De zachte tortilla kleurt en wordt knapperig op de hete grill en krijgt zo een lekkere smaak.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Kippensoep met groene groenten

Details

Deze soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Sinaasappel amandelcake

Details

Een verrassende en frisse cake door de combinatie van een vleugje sinaasappelrasp met amandel.

Ingrediënten

Bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille, scharreleieren, sinaasappel, sinaasappelcompote, wortel, amandelen, griesmeel en ricotta.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.