Moederdag red velvet
Nagerecht

Moederdag red velvet

Details

Hoewel het pas zondag Moederdag is, is het natuurlijk elke dag een beetje Moederdag. Dus kun je deze red velvet ook vandaag opeten bij de thee, of gewoon zomaar:-). Geniet van deze luchtige, smeuïge red velvet cake met frisse topping.

Ingrediënten

Bloem, cacao, bakpoeder, zout, roomboter, kristalsuiker, scharrelei, melk, karnemelk, vanillestok, natuurlijke kleurstof, appelazijn.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Kip tajine met olijven

Details

Dit Marokkaanse gerecht is geurig en vol van smaak. De scharrelkippenpoten marineer ik met Arabische kruiden en specerijen en smaken goed in dit stoofgerecht met ingemaakte citroen, geroosterde bloemkool, venkel en olijfjes. Met een rulle couscous vol verse kruiden.

Ingrediënten

Scharrelkip, couscous, venkel, bloemkool, wortel, venkel, witte ui, knoflook, zwarte en groene olijven, ingemaakte citroen, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), yoghurt, peterselie, dille, bieslook, doperwt, munt, koriander, saffraan, korianderzaad, komijn, gember, ras el hanout, chili, extra vierge olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De kip en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in ovenschaal 15-20 minuten verwarmen (1 persoon) tot 20-30 minuten. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de couscous, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De ingemaakte citroen geeft een frisse smaak aan dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Rogan subji curry met paneer

Details

Deze Indiase vegetarische curry vult tijdens het koken de hele keuken met de heerlijke geuren van alle kruiden en specerijen. De basis van deze licht-pittige (maar niet scherpe) curry is geroosterde rode paprika, verse gember en korianderzaad en zit daarnaast boordevol beetgare groenten. Erbij krijg je gebakken paneer (verse Indiase kaas), gestoomde basmatirijst en frisse yoghurtdip met flinterdunne ingemaakte wortel en rozijntjes.

Glutenvrij Ingrediënten

Basmatirijst, paneerkaas, rode linzen, zoete aardappel, spinazie, wortel, tomaat, boontjes, courgette, witte ui, tomatenpuree, yoghurt, karnemelk, kikkererwtenmeel, verse gember, geroosterde paprika, zoet paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, garam masala (korianderzaad, komijn, peper, kaneel, kardemom, laurier, gember, foelie, kruidnagel en nootmuskaat), rode Spaanse peper, komijnzaad, verse munt, balsamicoazijn, biologische groentebouillon, rozijn, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Leg de paneer en raita apart. Verwarm de curry en de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 8 minuten de paneer op het bakpapier erbij en serveer met de raita (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Leg de paneer en raita apart. Verwarm de curry en de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de paneer 30 seconden op het bakpapier en serveer met de raita (koud).

Leuk om te weten

Met de frisse raita maak je de smaak van de curry zacht en mild.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Klassieker

Lasagne met kaas en spinazie

Details

Deze Italiaanse lasagne maak ik van een mengsel van spinazie, zachte kaas en knapperig gebakken champignons. Met een laagje tomatensaus en gegratineerd met parmezaanse kaas. Erbij serveer ik een gemengde salade met frisse dressing van ingemaakte citroen en honing.

Ingrediënten

Verse lasagnebladen (scharrelei, bloem), spinazie, champignons, tomaat, bloemkool, radijs, rucola, bladsla, doperwt, witte ui, knoflook, bloem, roomboter, zachte geitenkaas, parmezaanse kaas, citroen, honing, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, nootmuskaat, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 15 - 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ingemaakte citroen is een gepekelde citroen: door de pekel wordt de schil zacht en geeft die een fris-zure smaak aan gerechten. Ik gebruik het hier in de dressing.
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Nachos bolognese met koolsla

Details

Mijn kinderen zijn hier altijd dol op: een Mexicaans-Italiaanse maaltijd met een bolognesesaus boordevol groenten. Samen met de bonen, nachos van maismeel en een flinke portie knapperige koolsla is dit een heerlijke (kinder)maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Naturel nachos, mager scharrelrundergehakt, kidneybonen, wortel, witte kool, appel, bleekselderij, tomaten, witte ui, knoflook, tomatenpuree, belegen kaas, yoghurt, mango, rozijn, peterselie, zelfgemaakte mayonaise (van gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bolognese met de nacho's afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de ovenschaal 10 min (1 persoon) tot 15-20 min (2 of meer personen). Plaats dan nog 5 minuten onafgedekt in de oven. Serveer met de salade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 2 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de bolognese met de nacho's onafgedekt 2 min (1 persoon) tot 3-4 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Door de koolsla doe ik een beetje mango. Dat geeft een licht-zoetige smaak aan de salade.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Knolselderijsoep

Details

Deze soep is een van mijn favorieten: puur, lekker Hollands en vol van smaak! Vegetarisch, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Knolselderij, ui, prei, knoflook, aardappel, groentebouillon, room, peper, zout.
Uitverkocht voor deze dag