MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Rode linzensoep
Veganistisch voorgerecht

Rode linzensoep

Details

Ik at deze rode linzensoep bij een vriend en was helemaal verrast door de verschillende frisse smaken. Ik heb het recept weten te ontrafelen en kook het vandaag graag voor jou. Veganistisch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, wortel, witte ui, knoflook, koriander, tomatenpuree, komijn, citroen, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, zout & peper.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Tandoori masala zalm curry
Visgerecht

Tandoori masala zalm curry

Details

Ik ben dol op de Indiase keuken en op deze viscurry! Tandoori masala is een kruidenmengsel, van oorsprong gebruikt in gerechten uit de tandoor (klei-oven) in Noord India, Pakistan en Afghanistan. Ik maak dit kruidenmengsel zelf en samen met verse tomaten, yoghurt en santen maak ik hier een rijke curry van. De zalmfilet laat ik hierin gaar stoven. Apart bereid ik verschillende soorten groenten (o.a. boontjes, wortel, bloemkool) die ik later aan de geurige vis curry toevoeg. Lekker met de gele volkorenrijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Zalmfilet, tomaat, wortel, witte ui, paprika, spinazie, bloemkool, sperziebonen, yoghurt, basmatirijst, zilvervliesrijst, knoflook, mosterdzaad, witte wijnazijn, komijnzaad, paprikapoeder, tomatenpuree, tandoori masala (bevat mosterd en selderij), kerrie, chilipoeder, kokosmelk, santen (kokoscrème), saffraan, kaneel, laurier, kruidnagel, kardemom, kurkuma, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst en de zalm curry met groenten afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de rijst en de zalm curry met groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Kaneel, kruidnagel en kardemon geven samen een 'warme' smaak aan gerechten en deze combinatie worden veel gebruikt in de Indiase keuken.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Surinaamse roti met ei
Vegetarisch gerecht

Surinaamse roti met ei

Details

Dit is roti eten zoals dat bedoeld is: de roti eet je met curry, ei (die ik marineer in de saus), kruidig gestoomde aardappel en sperzieboontjes. De curry die ik bij de roti serveer is verwarmend en kruidig, waarbij de santen en klapper (beide termen voor verschillende vormen van kokos) dit gerecht een fijne kokossmaak geven.

Ingrediënten

Roti vel (oa tarwe, gele spliterwten, aardappel, mosterd, kerrie masala), aardappel, sperzieboontjes, tomaat, witte ui, knoflook, scharrelei, gemalen kokos, santen (kokoscrème), tomatenpuree, glutenvrije ketjap manis, sambal brandal (rode peper, zonnebloemolie, sjalot, knoflook, bruine suiker, zout), biologische groentebouillon, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), bosui, witte wijnazijn, palmsuiker, komijn, citroengras, kerrieblad, kerrie, gember, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, kurkuma, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry met aardappels en de boontjes beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste vijf minuten de roti erbij.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de curry met de aardappels en de boontjes afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de roti tussen 2 borden 30 seconden tot 1 minuut.

Leuk om te weten

Roti wordt van oudsher met de handen gegeten: een afgescheurd stukje roti gebruik je als 'lepel' om de bijgerechten mee te eten.
Uitverkocht voor deze dag
Zweedse gehaktballetjes
Klassieker

Zweedse gehaktballetjes

Details

Typisch Zweeds! Deze balletjes maak ik volgens authentiek recept, met veel verse kruiden en gemalen pimentbes. De smaakvolle saus zit vol cranberry's met flink wat zwarte peper, spekblokjes en een scheutje brandy. Je krijgt er aardappelpuree bij en een frisse Zweedse salade met dille, radijs en venkel.

Ingrediënten

Varkensgehakt BLV, scharrelrundergehakt, aardappel, venkel, komkommer, diverse slasoorten, radijs, witte ui, knoflook, melk, roomboter, gepasteuriseerd scharrelei, piment, brandy, spekblokjes, dille, tijm, bladpeterselie, bloem, kippenbouillon, creamcrackers (bevat gluten), cranberry, suiker, mosterd, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, dijonmosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), aardappelzetmeel, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm balletjes en puree afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 25-30 min (2 of meer personen). Verwarm saus in magnetron 1-2 min, of in een pannetje 5-10 min. Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm puree met balletjes afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Verwarm de saus 1-2 min. Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De flinke hoeveelheid dille en peterselie geeft samen met de piment de specifieke 'Zweedse' smaak aan de balletjes.
Uitverkocht voor deze dag
Lekkere lasagne
Kindergerecht

Lekkere lasagne

Details

Deze lasagne valt goed in de smaak bij mijn kinderen: zacht gestoofde klein gesneden groenten met scharrelkipgehakt en een lichte bechamelsaus. Bovenop komt wat geraspte Parmezaanse kaas voor een krokant korstje. Met ijsbergsalade, komkommer en paprika en een dressing.

Ingrediënten

Scharrelkipgehakt, lasagne bladen (scharrelei, bloem), bacon, wortel, tomaat, paprika, prei, ijsbergsla, komkommer, witte ui, knoflook, melk, roomboter, bloem, mosterd, Parmezaanse kaas, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), honing, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

Voor de saus gebruik ik zelfgemaakte kippenfond, die ik een nacht op lage temperatuur laat trekken.
Uitverkocht voor deze dag
Halloween Pumpkin Pie
Vegetarisch nagerecht

Halloween Pumpkin Pie

Details

Het is zaterdag Halloween, dus een goed excuus om iets nieuws te bakken :) Deze klassieke pompoen taart bouwen we op met een krokante bodem van bloem, boter en specerijen en daarop een luchtig mengsel van geroosterde pompoen mousse, room en eieren. In de oven bakken we deze taart (soort cheese cake) af. Met mini mashmallows. Happy Halloween!

Ingrediënten

Pompoen, kaneel, kruidnagel, foelie, kardemom, gember, roomkaas, gepasteuriseerd ei, roomboter, room, yoghurt, bloem, suiker, zout. Met erop een mini marshmallow (bevat gelatine).
Uitverkocht voor deze dag