MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Veggie Tjap Tjoy
Veganistisch gerecht

Veggie Tjap Tjoy

Details

Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige verse groenten, gebakken gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de basmatirijst en wilde rijst. Op de tjap tjoy strooi ik geroosterde klapper (kokos) en cashewnoten.

Ingrediënten

Tempeh, basmatirijst, zilvervliesrijst, wilde rijst, komkommer, rode paprika, champignons, Chinese paddenstoelen, wortel, taugé, bosui, knoflook, rode peper, verse gember, cashewnoten, kokosrasp, Chinese rijstwijn (bevat gluten), maizena, glutenvrije sojasaus, biologische groentebouillon, sambal badjak (bevat sulfiet), glutenvrije ketjap manis, maizena, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Ik wok alle groenten samen met verse gember en zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.

Deze dag kook ik ook...

Surinaamse pom
Vleesgerecht

Surinaamse pom

Details

Naar deze klassieker uit Suriname wordt al langer gevraagd door onze fans en eindelijk, daar is ie dan! Ik bereid dit ovengerecht met pomtayer, een wortel die veel lijkt op de aardappel. Deze brengen we op smaak met sinaasappelsap, zwarte peper, piccalilly en bladselderij. De kippendijen (beter leven 2 sterren) stoven we gaar met Madame Jeanette, laos, ketjap en citroensap. Dan bouwen we de schotel in laagjes op en gaat die de oven in. Erbij geef ik in masala curry gesmoorde kouseband en aardappel. Het pittige zuurgoed van rode ui, komkommer en wortel maakt het feestje compleet!
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Pomtayer, kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), kouseband, witte en rode ui, trostomaat, knoflook, komkommer, wortel, aardappel, tomatenpuree, rawitt peper, Madame Jeanette peper, verse bladselderij, piccalilly (bevat gluten en mosterd, zilveruien, augurken, bloemkool, natuurazijn, suiker, zout, kurkuma), glutenvrije ketjap manis, sinaasappelsap, citroensap, sambal badjak, laurier, laos, Chinese 5 spice (anijszaad, venkelzaad, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel), kerrie, nootmuskaat, kruidnagel, piment, groentebouillon, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), suiker, zonnebloemolie, zwarte peper&zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pom en de kouseband beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de pom en de kouseband beide afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud).

Italiaanse gehaktballetjes met caponata
Klassieker

Italiaanse gehaktballetjes met caponata

Details

Deze gehaktballetjes van rundergehakt (beter leven 2 sterren) zijn puur van smaak en Italiaans gekruid met onder andere zongedroogde tomaatjes en verse basilicum. De caponata smaakt goed bij de gehaktballetjes. Ik maak dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met aubergine, Taggiasche olijven, rozijnen, goede balsamico-azijn en tomaten. Erbij serveer ik een luchtige aardappelpuree met geroosterde knoflook. Geniet ervan!

Ingrediënten

Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, aardappel, aubergine, rode paprika, verse basilicum, witte ui, knoflook, melk, panko (bevat gluten), gepasteuriseerd scharrelei, zongedroogde tomaatjes, Taggiasche olijven, zilveruitjes, rozijnen, ingemaakte citroen, tomatenpuree, dijonmosterd, verse rozemarijn, tijm, oregano, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de puree met de gehaktballetjes en de caponata afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen) in ovenschaal.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de puree met de gehaktballetjes en de caponata afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Ik rooster de gehaktballetjes in de oven, hierdoor hoef ik geen boter of olie toe te voegen.
Groente koekjes
Vegetarisch kindergerecht

Groente koekjes

Details

Groenten verstopt in een koekje, ja zó krijg je kinderen wel aan een gezonde groente maaltijd :) Ik maak deze koekjes van fijngesneden courgette en wortel en met amandelmeel zodat ze glutenvrij zijn. De parmezaanse kaas en verse kruiden geven veel smaak aan deze groente koekjes. Met gebakken aardappeltjes uit de oven en frisse koolsla.

Glutenvrij Ingrediënten

Courgette, wortel, aardappel, bosui, witte kool, appel, verse munt, dille en peterselie, amandelmeel, Parmezaanse kaas, citroenrasp, rozijnen, gepasteuriseerd scharrelei, mangochutney, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, mosterd, witte wijnazijn, zout, gepasteuriseerd eigeel, zout), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de koekjes en bakpapier van de aardappeltjes. Verwarm de aardappeltjes onafgedekt 5 minuten (1 persoon) tot 10 minuten (2 of meer personen) en plaats dan de koekjes op het bakpapier ernaast in de oven. Verwarm alles nog 8 minuten. Serveer met de koolsla (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de koekjes en bakpapier van de aardappeltjes. Verwarm de aardappel onafgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 3-4 minuten (2 of meer personen). Verwarm de koekjes op het bakpapier 30 seconden (1 persoon) tot 2 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud).

  • Glutenvrij
Aubergine tomaatsoep
Vegetarisch voorgerecht

Aubergine tomaatsoep

Details

Ik was blij verrast toen Sabien, een kokkin in onze keuken, met dit recept aankwam. Het is intens van smaak door de geroosterde aubergine en kruiden. Geniet ervan! Vegetarisch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Aubergine, tomaten, komijn, laurier, rode ui, knoflook, bosui, ras el hanout (met o.a. komijn, kardemom, korianderzaad, peper, kaneel, foelie, roos, kruidnagel, muskaat), biologische groentebouillon, rozijnen, honing, yoghurt, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Yoghurtmousse met roodfruit
Nagerecht

Yoghurtmousse met roodfruit

Details

Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, frambozen, aardbeien, diverse (wilde) bessen, yoghurt, melk, slagroom, gepasteuriseerd ei, kristalsuiker, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine, vanillestok, marasquin (kersenlikeur)
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij