MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Veggie Tjap Tjoy
Veganistisch gerecht

Veggie Tjap Tjoy

Details

Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige verse groenten, gebakken gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de basmatirijst en wilde rijst. Op de tjap tjoy strooi ik geroosterde klapper (kokos) en cashewnoten.

Ingrediënten

Tempeh, basmatirijst, wilde rijst, komkommer, rode paprika, champignons, Chinese paddenstoelen, wortel, taugé, bosui, knoflook, cashewnoten, kokos, Chinese rijstwijn, maizena, glutenvrije sojasaus, biologische groentebouillon, sambal badjak (rode peper, zonnebloemolie, sjalot, knoflook, bruine suiker, zout), glutenvrije ketjap manis, rode peper, gember, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Ik wok alle groenten samen met verse gember en zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
Uitverkocht voor deze dag