MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Marleen's thanksgiving
Vleesgerecht

Marleen's thanksgiving

Details

Speciaal voor Thanksgiving, of om zomaar van te genieten. Deze kalkoengehaktballetjes roosteren we in de oven gaar en smaken goed met de paddenstoelensaus. Flespompoen snijden we in langwerpige stukken en roosteren in de oven zacht en zoet met een lichtpittige en 'sticky' cranberriemarinade. Met aardappel rosti en boerenkool.

Ingrediënten

Scharrelkalkoen, spinazie, boerenkool, kastanjechampignons, cepes, flespompoen, aardappel, ui, knoflook, huisgemaakte jus de veau, rode peper, cranberry, suiker, panko, goede olijfolie, boter, bloem, citroensap, ei, eiwit, salie, tijm, nootmuskaat, peper en zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de gehaktballetjes met saus afgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-35 min (2 of meer personen). Haal de rosti met het bakpapiertje uit de schaal; verwarm de groenten afgedekt 15 tot 20 minuten en de rosti onafgedekt 15 minuten.

Magnetron 750W

Verwarm de gehaktballetjes met saus afgedekt 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Haal de rosti met het bakpapiertje uit de schaal; verwarm de groenten afgedekt op dezelfde tijd als de gehaktballetjes en verwarm de rosti onafgedekt 2 -3 m

Leuk om te weten

De boerenkool stoven we zacht met een beetje olijfolie en citroensap.
Uitverkocht voor deze dag