MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Thaise groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Thaise groentesoep

Details

Pittig, fris en boordevol groenten is deze Thaise soep met tofu op basis van kokosmelk en citroengras. Glutenvrij en vegetarisch. 500 ml, genoeg voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Sperziebonen, aubergine, witte ui, rettich, broccoli, champignons, taugé, tofu, knoflook, kokosmelk, biologische groentebouillon, korianderzaad, verse koriander, komijnzaad, kurkuma, citroengras, groene peper, verse gember, rode peper, tamarinde, Thaise basilicum, limoenblad, palmsuiker, limoensap, rijstazijn, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper & zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Italiaanse wildzwijnstoof met pappardelle
Vleesgerecht

Italiaanse wildzwijnstoof met pappardelle

Details

Een klassiek Italiaans pastagerecht met super zachte zwildzwijnstoof, geurig en vol smaak van de kruiden en specerijen. De kappertjes geven een frisse twist! Ik geef er een frisse groene salade bij waar basilicumdressing doorheen zit.

Ingrediënten

Wildzwijn, pappardelle pasta, (tarwebloem en scharrelei), bleekselderij, cherrytomaat, wortel, venkel, courgette, spinazie, witte ui, verse basilicum, komijn, knoflook, venkelzaad, korianderzaad, rozemarijn, tijm, laurier, peterselie, tomatenpuree, rode wijn, kappertjes, witte wijnazijn, kippenfond, Parmezaanse kaas, zonnebloemolie, zout&peper

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Pappardelle afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer met de salade (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Pappardelle afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 personen) verwarmen. Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Het wildzijnvlees marineer ik een nacht in rode wijn met specerijen, zo wordt het tijdens het stoven extra zacht.
Uitverkocht voor deze dag
Fajita's met guacamole
Veganistisch gerecht

Fajita's met guacamole

Details

Dit Mexicaanse gerecht is super gezond door alle groenten en bonen. Beleg je tortilla's met een flinke hoeveelheid van deze rijk gevulde bonenchili, die pittig en een beetje zoet is door de geroosterde rode en gele paprika. Het vleugje pure chocola geeft een verrassend effect. Je maakt de tortilla af met een laag knapperige ijsbergsla en een dot van de frisse avocado salsa. En dan: oprollen (als dat nog lukt) en smullen maar!
100% veganistisch.

Ingrediënten

Rode en gele paprika, tomaat, ijsbergsla, soft tortilla (tarwebloem), komkommer, maïs, avocado, bosui, witte ui, knoflook, zwarte bonen, kidneybonen, bruine bonen, cacaopoeder, soja yoghurt, komijn, gerookt paprikapoeder, oregano, kaneel, bruine basterdsuiker, verse koriander, chilipoeder, Madame Jeanette peper, rode peper, jalapeño peper, laurierblad, kruidnagel, bieslook, peterselie, dille, limoensap, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bonenchili afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 3-5 minuten de tortilla's erbij, zodat ze lauwwarm zijn. Beleg de tortilla's met de chili, de sla en de dip en rol dan de tortilla op. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de bonenchili afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tortilla's tussen 2 borden afgedekt 1 minuut. Beleg de tortilla's met de chili, de sla en de dip en rol dan de tortilla op.

Leuk om te weten

In de chili zitten drie soorten pepers: Madame Janette, Spaanse rode peper en jalapeño: elk van hen geeft een andere soort pittigheid.
Uitverkocht voor deze dag
Blanquette de veau
Luxegerecht

Blanquette de veau

Details

Over dit klassieke Franse gerecht 'Blanquette de Veau' zou ik heel veel willen vertellen: blanquette is een witte saus, romig en vol smaak en gemaakt van de kippenfond waarin eerst goede kwaliteit kalfsvlees met een bouquet van tijm, laurier en kruidnagel in wordt gestoofd. Traditioneel serveer ik dit luxe gerecht met verse ajuintjes (kleine uitjes) en witte paddenstoelen en omdat ik het leuk vind om ook kleur toe te voegen met bospeentjes en tuinerwt. Met een pilav van basmatirijst en wilde rijst en verse peterselie. Bon appetit!

Glutenvrij Ingrediënten

Kalfsvlees, wortel, champignons, tuinerwt, witte ui, bosui, verse peterselie, zilvervliesrijst, basmatirijst, wilde rijst, witte wijn, zilveruitjes, verse tijm, kruidnagel, laurier, citroensap, room, crème fraîche, maizena, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de blanquette de veau en de rijst beide afgedekt met ovenbestendig bord of aluminium 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de blanquette de veau en de rijst beide afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Deze witte saus geef ik smaak met kruidnagel, laurier en verse tijm, een klassieke Franse combinatie.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Shepherd's Pie
Klassieker

Shepherd's Pie

Details

Deze ovenschotel heeft zijn oorsprong op het platteland van Engeland. Langzaam gestoofd lamsgehakt wordt bedekt met zachte aardappelpuree en thuis gratineer je dit gerecht in de oven. Met gestoofde knolselderij, bospeentjes en tuinboontjes.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsgehakt, aardappel, doperwt, knolselderij, wortel, tuinbonen, witte ui, knoflook, melk, peterselie, roomboter, gepasteuriseerd eigeel, verse tijm, gekonfijte citroen, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), extra vergine olijfolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de Shepherd's Pie onafgedekt en de groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de Shepherd's Pie onafgedekt en de groenten afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Sherperd's pie is een lamsgerecht. 'Cottage pie' is een soortgelijk gerecht, maar dan met rundvlees.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Bread & Butter Pudding
Vegetarisch nagerecht

Bread & Butter Pudding

Details

Een klassieker uit Engeland, niet heel bekend in Nederland, maar zeker een aanrader!

Ingrediënten

Witbrood, room, melk, roomboter, gepasteuriseerd ei, vanille, suiker, kaneel, rozijnen, sherry, sinaasappelschil, nootmuskaat, abrikozenjam
Uitverkocht voor deze dag