MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pulled mushroom tortilla's
Veganistisch gerecht

Pulled mushroom tortilla's

Details

Vol spannende smaken is dit gerecht! Van oesterzwammen en kastanje champignons maak ik 'pulled paddenstoelen" in onze eigen gerookte barbecuesaus. Erbij geef ik een rijkgekleurde rijstsalade met ingemaakte rode kool en in een apart bakje verse koriander voor de liefhebber. Met deze smaakbommetjes vul je kleine tortilla's. Het hele gerecht is plant based (veganistisch). Eet smakelijk!

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, paprika, tomaten, rode kool, witte ui, rode ui, wortel, radijs, bosui, knoflook, kidneybonen, kikkererwten, zwarte bonen, rode camarque rijst, mais, soft tortilla's (bevat tarwe), harissa, ketchup, tomatenpuree, piment, gerookt paprikapoeder, limoensap, witte wijnazijn, glutenvrije sojasaus, suiker, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), tamarinde, tabasco, laurier, chilipoeder, tijm, rozemarijn, verse koriander (in apart bakje), zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de tortilla's erbij. Serveer met de rode rijst salade en de koriander (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tortilla's afgedekt tussen 2 borden 1 minuut. Serveer met de rode rijst salade en de koriander (koud).

Leuk om te weten

Paddenstoelen bevatten eiwitten en samen met de bonen, volkoren rijst en kikkererwten is dit een eiwitrijk en vezelrijk gerecht.

Deze dag kook ik ook...

Daging Smoor
Vleesgerecht

Daging Smoor

Details

Daging smoor is geurig gesmoord rundvlees uit de Javaanse hoek. Met de specifieke specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel en door de ketjap krijgt het stoofvlees een diepe en lichtzoete, verwarmende smaak. Met knapperige sambal boontjes en luchtige volkoren rijst.
Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrel rundersukade, zilvervliesrijst, basmatirijst, sperziebonen, rode paprika, witte ui, knoflook, citroengras, sambal badjak, korianderzaad, verse gember, nootmuskaat, kruidnagel, tamarinde, glutenvrije ketjap manis, rode peper, laos, kokosmelk, zonnebloemolie, peper&zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de daging smoor met deksel los erop en de rijst met groenten afdekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Excuses voor de plastic bakjes voor het vlees, ik heb vandaag te weinig schalen.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de daging smoor (overscheppen in een ovenschaal) en de rijst met groenten afdekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Excuses voor de plastic bakjes voor het vlees, ik heb vandaag te weinig schalen.

Leuk om te weten

Tamarinde geeft een frisse smaak aan gerechten en het zuur erin helpt mee om vlees tijdens stoven mooi zacht te krijgen.
  • Glutenvrij
Andijvie stamp met kaaskroketjes
Vegetarische klassieker

Andijvie stamp met kaaskroketjes

Details

Deze vegetarische stamppot zit vol knapperige andijvie. Ik doe er fijngesneden zongedroogde tomaatjes en wat grove mosterd doorheen, dat geeft deze stamppot een verfijnde smaak. Erbij krijg je 2 kaaskroketjes en als dip een compote van mango en grove mosterd.

Ingrediënten

Aardappel, andijvie, witte ui, kaaskroketjes (oude kaas, ui, olie, bloem, room, mais, erwt), zongedroogde tomaat, bieslook, roomboter, grove mosterd, mango chutney, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 10-15 minuten. Serveer met de chutney (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 1-2 minuten (ze worden wat minder krokant in de magnetron). Serveer met de chutney (koud).

Leuk om te weten

Andijvie is rijk aan provitamine A, foliumzuur, kalium, calcium en ijzer.
Groentetaartje
Vegetarisch kindergerecht

Groentetaartje

Details

Ideaal voor kids (en ook lekker voor jezelf!) Geniet van deze overvolle quiche van verschillende soorten kleingesneden groenten, oude kaas en knapperig bladerdeeg. Met knapperige rauwkostsalade.

Ingrediënten

Broccoli, sperziebonen, aardappel, wortel, witte ui, knoflook, kropsla, verse bieslook, komkommer, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet), gepasteuriseerd ei, room, zongedroogde tomaat, Hollandse oude kaas, Parmezaanse kaas, verse tijm, komkommer, radijs, peterselie, paprika, peper, zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de quiche op het bakpapier 15-20 minuten. Serveer met de salade.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de quiche op het bakpapier 2 minuten (1 persoon) tot 4 minuten (2 of meer personen), let op, het bladerdeeg wordt niet meer knapperig. Serveer met de salade.

Leuk om te weten

De quiche zit vol groenten die ik vooraf kort gestoomd heb, zo heeft de groenten veel smaak.
Pittige groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Pittige groentesoep

Details

Boordevol gestoofde groenten en verse kruiden is deze lichtpittige soep. Veganistisch, 500 ml en daarmee voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Champignon, courgette, bleekselderij, tomaat, witte uitjes, wortel, knolselderij, knoflook, knolselderij, gerookt paprikapoeder, laurier, tijm, citroen, biologische groentebouillon, bonen, rode en groene chili, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Citroen & limoen mousse
Nagerecht

Citroen & limoen mousse

Details

Een fris en puur dessert met verse citroen en limoen.

Glutenvrij Ingrediënten

Citroensap en -schil, limoensap en -schil, limoncello, slagroom, yoghurt, melk, vanillestok, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, suiker, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij