MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pulled mushroom tortilla's
Veganistisch gerecht

Pulled mushroom tortilla's

Details

Vol spannende smaken is dit gerecht! Van oesterzwammen en kastanje champignons maak ik 'pulled paddenstoelen" in onze eigen gerookte barbecuesaus. Erbij geef ik een rijkgekleurde rijstsalade met ingemaakte rode kool en in een apart bakje verse koriander voor de liefhebber. Met deze smaakbommetjes vul je kleine tortilla's. Het hele gerecht is plant based (veganistisch). Eet smakelijk!

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, paprika, tomaten, rode kool, witte ui, rode ui, wortel, radijs, bosui, knoflook, kidneybonen, kikkererwten, zwarte bonen, rode camarque rijst, mais, soft tortilla's (bevat tarwe), harissa, ketchup, tomatenpuree, piment, gerookt paprikapoeder, limoensap, witte wijnazijn, glutenvrije sojasaus, suiker, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), tamarinde, tabasco, laurier, chilipoeder, tijm, rozemarijn, verse koriander (in apart bakje), zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de tortilla's erbij. Serveer met de koriander (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tortilla's afgedekt tussen 2 borden 1 minuut. Serveer met de koriander (koud).

Leuk om te weten

Paddenstoelen bevatten eiwitten en samen met de bonen, volkoren rijst en kikkererwten is dit een eiwitrijk en vezelrijk gerecht.
Uitverkocht voor deze dag