MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pulled mushroom tortilla's
Veganistisch gerecht

Pulled mushroom tortilla's

Details

Dit gerecht zit vol spannende smaken! Van oesterzwammen en kastanje champignons maak ik 'pulled mushrooms" in onze eigen gerookte barbecuesaus. Erbij geef ik een rijkgekleurde rijstsalade met ingemaakte rode kool en in een apart bakje verse koriander voor de liefhebber. Met deze smaakbommetjes vul je kleine tortilla's. Het hele gerecht is 100% plant based (veganistisch). Eet smakelijk!

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, paprika, tomaten, rode kool, witte en rode ui, wortel, radijs, bosui, knoflook, limoen, verse koriander (in apart bakje!), kidneybonen, kikkererwten, zwarte bonen, rode camarque rijst, mais, soft tortilla's (bevat tarwe), harissa, ketchup, tomatenpuree, ahornsiroop, paprikapoeder, witte wijnazijn, glutenvrije sojasaus, suiker, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), tamarinde, tabasco, laurier, chilipoeder, tijm, rozemarijn, kurkuma, piment, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat gluten, soja, sulfiet.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de tortilla's erbij. Serveer met de verse koriander (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tortilla's afgedekt tussen 2 borden 1 minuut. Serveer met de verse koriander (koud).

Leuk om te weten

Paddenstoelen bevatten eiwitten en samen met de verschillende bonen, volkoren rijst en kikkererwten is dit een eiwitrijk en vezelrijk gerecht.
Uitverkocht voor deze dag