MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Surinaamse masala kip
Vleesgerecht

Surinaamse masala kip

Details

De Surinaamse keuken kent Javaanse, Indiase en Chinese invloeden, zoals te proeven bij dit kipgerecht. Citroengras, kurkuma en Chinese 5 spice vind je terug in de marinade van de gegrilde kipdijbeenfilet zonder bot (beter leven 2 sterren) en in de kouseband curry die we erbij maken. Spice de kip en curry nog wat extra met mijn zelfgemaakte sambal en serveer samen met de moksi alesi, lekker gemengde rijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), kouseband, aardappel, trostomaat, spitskool, doperwten, witte ui, knoflook, zilvervliesrijst, basmatirijst, Chinese 5 spices (anijszaad, venkelzaad, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel), verse gember en bladselderij, rode peper, kokosmelk, tomatenpuree, kurkuma, komijn, citroengras, chilipoeder, kerrie massala (bevat o.a. mosterdzaad), witte wijnazijn, sambal badjak en brandal, glutenvrije sojasaus, glutenvrije ketjap manis, palmsuiker, verse kippenfond (bevat selderij), biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout

Dit gerecht bevat mosterd, selderij, soja, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de saus met kip en rijst afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de sambal (koud).

Oven 200 minuten 30°C

Verwarm de saus met kip en rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de sambal (koud).

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Veggie quesadilla
Vegetarisch gerecht

Veggie quesadilla

Details

Quesadilla komt van oorsprong uit Mexico en de naam is ontstaan uit de woorden 'queso' (kaas) en 'tortilla'. Ik vul deze tortilla's met milde Hollandse geitenkaas, courgette, mais, rode ui en verse munt en gril ze kort op de hete grillplaat. Erbij krijg je een salade die ik tijdens een vakantie met mijn gezin ontwikkeld heb en het resultaat is een superrijk feest vol lekkers: smaakvolle quinoa met veel knapperige groenten en boordevol verse kruiden. De frisse dressing met citroen maakt de salade af. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Witte en rode quinoa, geitenkaas, zwarte bonen, soft tortilla, mais, doperwtjes, courgette, bloemkool, wortel, tomaat, komkommer, edamameboontjes, rode ui, verse peterselie, basilicum, bieslook en munt, pompoenpitten, balsamico azijn, zelfgemaakte citroendressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharreleigeel, citroensap, honing, gekonfijte citroen, yoghurt, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vergine olijfolie,, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, mosterd, soja, sulfiet.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de quesadilla onafgedekt op het bakpapier 5-10 minuten. Serveer met de salade en de dressing (koud).

Magnetron 2 minuten 750W

Verwarm de quesadilla onafgedekt op het bakpapier 1-2 minuten. Let op: de quesadilla blijft niet krokant na de magnetron. Serveer met de salade en de dressing (koud).

Leuk om te weten

Voor de vulling van de quesadilla gebruik ik harde geitenkaas: deze is een beetje zilt van smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Gegrilde zalm met ravioli
Luxegerecht

Gegrilde zalm met ravioli

Details

Dit luxe gerecht met verse ravioli van spinazie en ricotta komt in een dille-room saus van gerookte zalm. Met verse zalmfilet met de huid van de gril, een perfecte combinatie. De salade van tuinboontjes, groene asperges en knapperige Italiaanse slasoorten met frisse vinaigrette maakt het feestje compleet ;)

Ingrediënten

Ravioli met ricotta/spinazie vulling (tarwebloem, ricotta, gepasteuriseerd scharrelei, Parmezaanse kaas, spinazie, aardappel), verse zalmfilet met de huid, gerookte zalm, verse dille, rozemarijn en tijm, venkel, tuinbonen, groene asperges, komkommer, ingemaakte citroen, radijs, diverse slasoorten, witte ui, knoflook, witte wijn, roomboter, room, crème fraiche, zelfgemaakte vinaigrette (verse dille, peterselie, dragon, kervel en bieslook, gepasteuriseerd scharrelei, dijonmosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie), zonnebloemolie, biologische groentebouillon, peper en zout

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet, vis.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal zalm met bakpapier uit de schaal en houd apart. Verwarm de ravioli afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen). Leg dan de zalm erop, dek weer af en verwarm alles nog 1 minuut (1 persoon) tot 2-3 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Haal zalm met bakpapier uit de schaal en houd apart. Verwarm de ravioli afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15 minuten (1 persoon) tot 20-22 minuten (2 of meer personen). Leg dan de zalm erop, dek weer af en verwarm alles nog 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Uitverkocht voor deze dag
Tomaten basilicumsoep
Veganistisch voorgerecht

Tomaten basilicumsoep

Details

Een volle tomatensoep van verse zoete tomaten en basilicum. Deze soep is veganistisch en glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaten, zongedroogde tomaat, witte ui, knoflook, verse basilicum, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout

Dit gerecht bevat sulfiet.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Hangop met zomers fruit
Vegetarisch nagerecht

Hangop met zomers fruit

Details

Ik hang Griekse yoghurt 'op de lek' en met vanillestok en een klein beetje suiker maak ik een stevige hangop. Samen met het gestoofde zomerfruit met specerijen, zoals steranijs en kruidnagel, is dit een perfecte combinatie.

Glutenvrij Ingrediënten

Griekse yoghurt, aardbeien, bramen, frambozen, rode bessen, appel, vanillestok, kristalsuiker, kaneel, kruidnagel, steranijs.

Dit gerecht bevat koemelk, lactose.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag