Speciaal 3-gangen diner met gast-chef Merijn
3-gangen diner

Speciaal 3-gangen diner met gast-chef Merijn

Details

Dit moet je een keer gegeten hebben! Vandaag kookt Merijn van Berlo van restaurant Choux met ons een bijzonder 3-gangen diner met vernieuwende ingrediënten en bereidingstechnieken.

Duo van peen
Op hooi geroosterde oerpeen en ingelegde bospeen met in gerookte hennep gerolde hangop & kamille olie

Wildzwijn
Langzaam gegaarde wildzwijn schouder met biet, ui en boerenkool in zwarte knoflook en zoet-zuur van zwarte bes

Bloedsinaasappelcake
In bloedsinaasappel gedrenkte polenta cake met duindoornbes, kardemom-pistache creme en rozengranita

Glutenvrij Ingrediënten

Oerpeen, bospeen, hooi, hennepzaad, blaarkopyoghurt, citroentijm, verveine, postelein, zuring, kamille, olijfolie, suiker, azijn, granny smith appel, bospeenloof, wild zwijn, zonnebloempit, ui, gele biet, boerenkool, zwarte knoflook, zwarte bes, agar agar, aardappel, melk, boter, maismeel, pistache, duindoornbes, zwarte kardemon, koffieboontjes, vanillestok, bloedsinaasappel, rozenwater, eigeel gepasteuriseerd, room, pompoenpit, citroen.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Speciaal 3-gangen diner met gast-chef Merijn (vegetarisch)
Vegetarisch 3-gangen diner

Speciaal 3-gangen diner met gast-chef Merijn (vegetarisch)

Details

Dit moet je een keer gegeten hebben! Vandaag kookt Merijn van Berlo van restaurant Choux met ons een bijzonder 3-gangen diner met vernieuwende ingrediënten en bereidingstechnieken.

Duo van peen
Op hooi geroosterde oerpeen en ingelegde bospeen met in gerookte hennep gerolde hangop & kamille olie

Jeruzalem artisjok
Gebakken aardpeer met gerookte zonnebloempitcrumble met biet, ui en boerenkool in zwarte knoflook en zoet-zuur van zwarte bes

Bloedsinaasappelcake
In bloedsinaasappel gedrenkte polenta cake met duindoornbes, kardemom-pistache creme en rozengranita

Glutenvrij Ingrediënten

Oerpeen, bospeen, hooi, hennepzaad, blaarkopyoghurt, citroentijm, verveine, postelein, zuring, kamille, olijfolie, suiker, azijn, granny smith appel, bospeenloof, aardpeer, zonnebloempit, ui, gele biet, boerenkool, zwarte knoflook, zwarte bes, agar agar, aardappel, melk, boter, maismeel, pistache, duindoornbes, zwarte kardemon, koffieboontjes, vanillestok, bloedsinaasappel, rozenwater, eigeel gepasteuriseerd, room, pompoenpit, citroen.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Thaise massaman curry
Vleesgerecht

Thaise massaman curry

Details

Massaman curry is een Thaise curry met Midden- Oosterse invloeden en is op basis van o.a. kokos, kardemom, laos, citroengras en komijn. Door de steranijs en kaneel, typische Midden-Oosterse specerijen is de smaak vol en 'warm'. Met Thaise kipgehaktballetjes, gestoomde volkoren rijst en knapperige gewokte groenten en geroosterde pinda's. อาหารรสเลิศ (smakelijk eten!).

Ingrediënten

Kippengehakt (beter leven 2 sterren), basmatirijst, zilvervliesrijst, sperziebonen, champignons, spitskool, taugé, paksoi, witte ui, rode ui, bosui, knoflook, pinda's, melk, kokosmelk, sojasaus, palmsuiker, scharrelei, chili, gember, citroengras, ketjap manis, gembersiroop, vissaus, koriander, Thaise basilicum, bieslook, peterselie, komijn, kruidnagel, steranijs, laos, rode peper, kerrie, kardemom, kurkuma, kaneel, tamarinde, panko, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met groenten en de balletjes met saus afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de rijst met groenten en de balletjes met saus afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4 -8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Koriander en citroengras geven een frisse smaak aan deze balletjes.
Uitverkocht voor deze dag
Ottolenghi's vega lasagne
Vegetarische klassieker

Ottolenghi's vega lasagne

Details

Uit Plenty van Yotam Ottolenghi haal ik de meest fantastische vegetarische gerechten, waaronder deze lasagne. Joris, mijn man, is hier helemaal weg van en vraagt me steeds wanneer ik "die lekkere lasagne" weer ga maken. Met een frisse salade en vinaigrette.

Ingrediënten

Verse lasagnebladen (scharrelei, bloem), verschillende soorten paddestoelen, bladsla, komkommer, pompoen, knolselderij, tuinerwt, sjalot, feta, gruyère, fontina, Parmezaanse kaas, melk, ricotta, roomboter, scharrelei, witte wijnazijn, mosterd, bloem, porcini, tijm, dragon, peterselie, extra vierge olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10 minuten verwarmen. Daarna nog 5 minuten (1 persoon) tot 10-15 minuten (2 of meer personen) onafgedekt verwarmen. Serveer met de salade en vinaigrette (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Lasagne afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten verwarmen. Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Leuk om te weten

Het weeknat van de porcini (gedroogde paddenstoel) gebruik ik in de bechamel. Dat geeft een verrassend lekkere smaak aan de lasagne.
Uitverkocht voor deze dag
Broccolisoep
Vegetarisch voorgerecht

Broccolisoep

Details

Deze vegetarische soep is heerlijk; vol met zacht gestoofde ui, broccoli en aardappel. Puur en vol van smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Gestoofde ui, broccoli, aardappel, groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Yoghurtmousse met roodfruit
Vegetarisch nagerecht

Yoghurtmousse met roodfruit

Details

Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.

Glutenvrij Ingrediënten

Roodfruit, yoghurt, slagroom, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, kristalsuiker, citroenrasp, gelatine, vanillestok.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag