MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Spaanse groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Spaanse groentesoep

Details

Deze soep is goed gevuld door alle groenten (o.a. venkel, courgette en paprika) die ik gebruik. Ik maak de soep op smaak met olijfjes, zongedroogde tomaat en verse kruiden. Bevat 500 ml, voldoende voor 2 borden. Veganistisch.

Glutenvrij Ingrediënten

Venkel, courgette, paprika, spinazie, tomaat, witte ui, knoflook, oregano, gerookte paprikapoeder, zonnebloemolie, biologische groentebouillon, Taggiasche olijven, peterselie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij

Deze dag kook ik ook...

Gegrilde makreelfilet
Visgerecht

Gegrilde makreelfilet

Details

Supergezond en lekker zijn deze filets van verse makreel, die we eerst marineren en daarna kort grillen. De peentjes in vele kleuren roosteren we in de oven en vormen met de doperwtjes en knapperige bladspinazie een vrolijk geheel. Met een frisse aardappelsalade van krieltjes met stukjes appel en bleekselderij.

Glutenvrij Ingrediënten

Makreelfilet, kriel, bleekselderij, oranje en paarse wortel, spinazie, doperwt, appel, citroensap, Griekse yoghurt, munt, anijszaad, dragon, sinaasappelrasp, noilly prat, sherry azijn, peterselie, extra vergine olijfolie, peper en zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de vis met bakpapier uit schaal en verwarm de groente 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Plaats de laatste 6 minuten de vis erbij tot lauwwarm. Serveer met de aardappelsalade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de aardappelsalade, ik heb een tekort aan porseleinen schalen.

Magnetron 750W

Haal de vis met bakpapier uit schaal en verwarm de groente 3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Verwarm de vis 30 seconden tot 1 minuut op het bakpapier tot lauwwarm. Serveer met de aardappelsalade (koud).

Leuk om te weten

De aardappelsalade maak ik aan met een yoghurtdressing met citroenrasp. Samen met de appel en bleekselderij geeft dit een frisse twist aan de gekookte krieltjes.
  • Glutenvrij
Siciliaanse caponata
Veganistisch gerecht

Siciliaanse caponata

Details

Caponata maak ik graag en deze variatie daarop vind ik verrassend lekker. Ik bereid dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met aubergine, taggiasche olijven, sultana's, goede balsamico-azijn en tomaten. Op het laatst meng ik er geroosterde pompoen doorheen. Erbij maak ik een tabouleh van bulgur, veel verse kruiden en geroosterde pijnboompitjes. Met knapperige volkoren croutons. Dit gerecht is 100% veganistisch (plantaardig).

Ingrediënten

Pompoen, aubergine, bulgur, rode paprika, tomaten, bleekselderij, witte ui, knoflook, zilverui, pijnboompit, tomatenpuree, rozijnen, volkoren zuurdesembrood, rozemarijn, basilicum, olijven, bieslook, peterselie, citroen, ingemaakte citroen, rode wijnazijn, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de caponata met tabouleh afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de croutons voor over de caponata.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de caponata en tabouleh afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de croutons voor over over de caponata.

Leuk om te weten

In de caponata verwerk ik fijngehakte ingemaakte citroen, dit geeft een subtiele frisse en zilte smaak.
Paddenstoelen pastei
Vegetarische klassieker

Paddenstoelen pastei

Details

Lekker vegetarisch genieten is het met deze pastei gevuld met geroosterde paddenstoelen, porcini in een rijke saus van Marsala en verse tijm. Met volle salade van parelgort, verse dragon en geroosterde groenten.

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, porcini, doperwt, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet, zout, water), parelgort, rode biet, paprika, zoete aardappel, munt, dragon, witte ui, knoflook, bloem, roomboter, mosterd, room, Marsala, PX-sherry, biologische groentebouillon, tijm, gerookt paprikapoeder, ingemaakte citroen, nootmuskaat, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, kappertjes, pompoenpitten, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pastei op het bakpapier 20 minuten. Serveer met de parelgort salade.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de pastei op het bakpapier 3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Let op: de pastei wordt niet echt krokant in de magnetron. Serveer met de parelgort salade.

Leuk om te weten

Gort is een gerstvariant waarvan het vliesje is weggeslepen. Parelgort wordt wat langer geslepen, totdat de 'parel' mooi rond is. Parelgort zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels heeft een aardse smaak en een stevige structuur na het koken.
Kokosmakroon
Vegetarisch nagerecht

Kokosmakroon

Details

Lex, onze oud-kok in opleiding, testte vlak voor zijn vertrek naar een nieuwe stageplaats deze heerlijke kokosmakroon. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen: geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Kokosrasp, suiker, gepasteuriseerd scharreleiwit, rum, gembersiroop, zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij