Soft beef taco met guacamole
Vleesgerecht

Soft beef taco met guacamole

Details

Deze zachte taco's gevuld met pittig rundergehakt en kidneybonen vind je overal op de straten in Mexico. Ik serveer er een knapperige salade bij en verse guacamole.

Ingrediënten

Bloemtortilla, scharrelrundergehakt, tomaat, kidneybonen, avocado, ijsbergsla, komkommer, limoen, bosui, rode ui, witte ui, knoflook, crème fraîche, rode peper, chipotle peper, koriander, gerookte paprika, tabasco, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Magnetron 750W

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Leuk om te weten

Vul de taco's met de warme vleesragout, sla en guacamole, oprollen en eten maar!
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vegetarisch gerecht

Gevulde ronde courgette

Details

Een van mijn nieuwe favorieten! Deze ronde courgette hol ik uit en vul ik met een kruidig mengsel van risotto, gebakken paddenstoelen en kleine stukjes geroosterde halloumi. Met een groene salade en frisse dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Ronde courgette, risotto rijst, rucola, veldsla, spinazie, champignons, kastanje champignons, oesterzwam, shiitake, witte ui, knoflook, halloumi, noilly prat, hazelnoten, abrikoos, tijm, rozemarijn, kaneelstok, paprikapoeder, saffraan, gerookt paprikapoeder, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de courgette afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Bestrooi de courgette op je bord met de krokante halloumi en serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de courgette afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Bestrooi de courgette op je bord met de krokante halloumi en serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De risotto meng ik na bereiding met kleingesneden stukjes abrikoos. Dit geeft een mooi zoetig accent in dit hartige gerecht.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Kip stroganoff met pappardelle

Details

Een verfijnd, klassiek gerecht. De paddenstoelen worden kort gebakken en stoven we daarna met uien, tomaat en karwijzaad. De gegrilde kipdijbeenfilet gaat door de saus, die met wat zure room een frisse twist heeft. Samen met stevige pappardelle en salade van geroosterde pastinaak en knolselderij is dit een gerecht om van te genieten!

Ingrediënten

Scharrel kipdijbeenfilet, pappardelle, shi-take, (kastanje) champignon, oesterzwam, haricots verts, pastinaak, knolselderij, rucola, witte ui, knoflook, crème fraîche tomatenpuree, karwijzaad, peterselie, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stroganoff met de pappardelle afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade van de 2 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de stroganoff met de pappardelle afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Karwijzaad geeft een specifieke smaak aan de stroganoff en wordt veel gebruikt in de Russische keuken.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Scharrelkip met milde satésaus

Details

Deze scharrelkipdijbeenfilet marineer ik licht en gril ik in de oven goudbruin. De satésaus maak ik zelf en is mild van smaak en komt in een apart bakje erbij. De gestoomde basmati- en zilvervliesrijst mengen we door elkaar en samen met de komkommersalade is dit een complete maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, basmatirijst, zilvervliesrijst, komkommer, kokosmelk, ketjap manis, citroengras, limoenblad, gember, rode currypasta, pindakaas, palmsuiker, limoensap, peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus zonder deksel 20-30 seconden in magnetron of warm in pannetje op het vuur. Serveer met de komkommersalade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de rijst met kip afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus zonder deksel 20-30 seconden in de magnetron. Serveer met de komkommersalade (koud).

Leuk om te weten

Voor de saté zet ik de kokosmelk op met citroengras en -blad, gember en knoflook. Dat laat ik een tijdje trekken, voordat ik de satésaus verder afmaak.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Frisse doperwtensoep

Details

Doperwtjes met verse oregano en munt en een vleugje room. Vegetarisch, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Doperwt, witte ui, knoflook, aardappel, koksroom, verse oregano, verse munt, biologische groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Frisse yoghurtmousse met aardbeien

Details

Zomer! Dit toetje met zoete aardbeien is fris en luchtig en een ideale afsluiting van je maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardbei, yoghurt, room, suiker, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, citroenrasp, melk, vanille, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.