Sinaasappel amandelcake
Nagerecht

Sinaasappel amandelcake

Details

Een verrassende en frisse cake door de combinatie van een vleugje sinaasappelrasp met amandel.

Ingrediënten

Bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille, scharreleieren, sinaasappel, sinaasappelcompote, wortel, amandelen, griesmeel en ricotta.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Soft beef taco met guacamole

Details

Deze zachte taco's gevuld met pittig rundergehakt en kidneybonen vind je overal op de straten in Mexico. Ik serveer er een knapperige salade bij en verse guacamole.

Ingrediënten

Bloemtortilla, scharrelrundergehakt, tomaat, kidneybonen, avocado, ijsbergsla, komkommer, limoen, bosui, rode ui, witte ui, knoflook, crème fraîche, rode peper, chipotle peper, koriander, gerookte paprika, tabasco, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Leuk om te weten

Vul de taco's met de warme vleesragout, sla en guacamole, oprollen en eten maar!
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Fusion portobello

Details

Wat een fantastisch verrassend gerecht van onze kok Sabien. De verfijnde smaken van Japan samen met Europese invloeden maken dit gerecht spannend en rijk. De geroosterde portobello vullen we met gestoofde linzen, aangemaakt met sesamolie en rijstazijn. Erop komt gepofte rode biet en goede kwaliteit mozzarella. Met een rijke salade van gebakken paddestoelen, gele en groene courgette en knapperige spinazie en een frisse dressing van gember en limoen. Met een crostini.

Ingrediënten

Zwarte linzen, portobello, kastanje champignons, shiitakes, bieten, gele en groene courgette, spinazie, rucola, witte ui, knoflook, mozzarella, sojasaus, mosterd, sesamolie, rijstazijn, laurierblad, rode peper, koriander, gember, limoen, kristalsuiker, palmsuiker, extra vergine olijfolie, zuurdesembrood, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de portobello tot lauwwarm onafgedekt 10 tot max 20 minuten, totdat de kaas gesmolten is. Leg de laatste 5 minuten het broodje erbij. Serveer met de salade en de dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 3 minuten 750W

Verwarm de portobello tot lauwwarm onafgedekt 2 tot max 4 minuten, totdat de kaas gesmolten is. Verwarm het brood in broodrooster of oven, indien aanwezig. Serveer met de salade en de dressing (koud).

Leuk om te weten

Door de warme linzen doe ik een dressing van onder andere rijstazijn. Dat is een Japans ingredient, gemaakt van rijstwijn.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Luxegerecht

Roast chicken

Details

'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de pub is dit het ultieme 'comfort food'. Deze versie van geroosterde scharrelkip bestaat verder uit geroosterde aardappels, gegratineerde bloemkool, gestoomde doperwtjes met wortel, een mousse van koolrabi, zelfgemaakte jus en een Yorkshire pudding (dit is een soort deegbakje dat je lekker in de jus kunt dopen). Lekker met een van de vele speciaalbiertjes van tegenwoordig. Smakelijk!

Ingrediënten

Scharrelkip, aardappel, koolrabi, bloemkool, waspeentjes, doperwt, knoflook, cheddarkaas, gepasteuriseerd ei, roomboter, melk, bloem, port, rode wijn, appelstroop, rozemarijn, laurier, nootmuskaat, venkelzaad, citroen, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal deegbakje (yorkshire pudding) uit het bakje en verwarm als laatste 2 min in oven. Verwarm de kip met aardappel onafgedekt en de groenten afgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Leg de laatste 5 minuten de yorkshire pudding erbij. Verwarm jus in pannetje. Verwarm de koolrabi in pannetje of ovenvast schaaltje 5 minuten.

Magnetron 750W

Haal het deegbakje (yorkshire pudding) uit bakje en verwarm 2 min in oven, of houd ze koud. Verwarm de kip met aardappel en de groenten beide afgedekt 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Verwarm jus in pannetje. Verwarm de koolrabi in pannetje of in magnetron 1-2 minuten.

Leuk om te weten

Voor de jus laat ik zelfgemaakte jus de veau inkoken met rode wijn, port en appelstroop. De alcohol verdampt en er blijft een mooie jus over.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Fish pie met spinazie

Details

Dit smakelijke gerecht bevat naast verse vis ook veel groenten en is daarmee lekker gezond. Ik gebruik verse vis (zalm, kabeljauw en Hollandse garnaaltjes) die ik kort stoof. Daarbij doen we kleingesneden kort gestoomde groenten en daarbovenop komt een luchtige gratin van aardappel en knolselderij. Erbij geef ik geroosterde seizoensgroenten en zelfgemaakte tomatenchutney.

Glutenvrij Ingrediënten

Zalmfilet, scholfilet, garnalen, aardappel, knolselderij, bleekselderij, tuinerwt, spinazie, gele biet, oranje peen, paarse peen, venkel, melk, roomboter, mosterd, belegen kaas, citroenrasp en sap, kappertjes, bladpeterselie, chilipeper, munt, basilicum, nootmuskaat, zelfgemaakte tomatenchutney (appel, tomaat, basterdsuiker, witte wijnazijn, witte ui, knoflook, rozijnen, mosterdzaak, kerrie, chili, piment, gember), extra vierge olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de vis met de aardappelpuree onafgedekt en de groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten. Serveer met de chutney (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de pie en de groenten afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de chutney (koud).

Leuk om te weten

De groenten in de pie stoom ik kort en maak ik fris met wat verse citroenrasp.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Marokkaanse groentesoep

Details

Zacht gekruid, vol groenten en zachte stukjes rundvlees wat deze soep fantastisch puur en lekker maakt. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.