Rozemarijn kip met Caesar salade
Klassieker

Rozemarijn kip met Caesar salade

Details

Een ultieme klassieker! De scharrelkip rooster ik in een marinade van verse citroen, witte wijn, gember, rozemarijn en knoflook in de oven gaar. Ik voeg wat stoom toe tijdens het garen, hierdoor blijft het vlees mals en sappig. De verse krieltjes bak ik ook in de oven, zo zijn ze knapperig, maar niet vet. Erbij krijg je een salade met de legendarische Caesardressing en in knoflookboter gebakken croutons. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Scharrelkip, krieltjes, haricots verts, bloemkool, Romaanse sla, knoflook, scharrelei, parmezaanse kaas, yoghurt, ansjovis, witbrood, kappertjes, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, mosterd, zonnebloemolie, witte wijnazijn), tabasco, worchestersaus, citroen, balsamico azijn, tijm, rozemarijn, salie, basilicum, peterselie, extra vierge olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de krieltjes en de kip onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade, croutons en Caesar dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de krieltjes en de kip onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade, croutons en Caesar dressing (koud).

Leuk om te weten

De ansjovis in combinatie met de parmezaanse kaas en citroen zorgt voor de specifieke smaak van de dressing.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Babi ketjap met kokosboontjes

Details

Naast het kwaliteits varkensvlees van Beemsterlant's varken, gebruik ik mooie ingrediënten om zo een echte babi ketjap te maken: zacht, lichtpittig en friszoet. De beetgare boontjes wok ik in een licht-pittige kokos chilicurry. De gestoomde rijst en verse koriander (in een apart bakje, dus alleen voor de liefhebber!) maken dit typische Indonesische gerecht helemaal af. Selamat Makan!

Glutenvrij Ingrediënten

Procureur van Beemsterlant's varken, basmatirijst, sperziebonen, rode ui, witte ui, knoflook, kokosmelk, pinda, ketjap manis, limoensap, limoenblad, citroen, palmsuiker, tamarinde, komijn, koriander, gember, lombokpeper, chilipeper, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in ovenschaal de babi ketjap en de rijst met boontjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer eventueel met de koriander.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de babi ketjap en de rijst met boontjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer eventueel met de koriander. Excuses voor de plastic bakjes bij de eend, ik heb helaas een tekort aan schalen.

Leuk om te weten

Ik marineer het vlees een dag van tevoren en daarna gaat het uren in de oven, zodat het helemaal zacht en zoetig wordt.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Cornish pasty met appel chutney

Details

Dit traditionele gerecht uit Cornwall (vroeger erg populair onder de mijnwerkers) komt uit de koker van onze Engelse kok Mark. Erg lekker vind ik dit gerecht, juist door de typische bereidingswijze waarbij de vulling van deze pastei in de oven gaar stooft in het deeg. De vegetarische vulling vandaag bestaat uit pastinaak, aardappel, ui, cheddar en zwarte peper. Het geeft een rijke smaak aan de pastei. Het deeg maken we ook zelf. Met een salade vol groenten en frisse vinaigrette en chutney.

Ingrediënten

Pastinaak, witte ui, aardappel, cheddar, bloem, boter, ei, olijfolie, bloemkool, radijs, gele biet, rucola, ijsbergsla, champignons, appel, tomaten, knoflook, basterdsuiker, rozijnen, mosterdzaad, kerrie, chili, piment, witte wijnazijn, gember, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de Cornish pasty op het bakpapier 20 minuten. Serveer met de salade, vinaigrette en chutney (koud). Excuses voor de plastic bakjes bij de salade, helaas heb ik een tekort aan schalen. Excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb helaas een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de Cornish pasty op het bakpapier 2 -3 minuten (1 persoon), tot 4 -6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade, dressing en chutney (koud). Het korstje van de pasty wordt niet meer zo knapperig in de magnetron.

Uitverkocht voor deze dag
Luxegerecht

Duo van eend met portjus

Details

Uitgebreid Frans dineren met malse eendeborst en geconfijte eendebout in een klassieke portjus. Erbij serveer ik pommes duchesse (aardappel toefjes), gebakken paddenstoelen met tamme kastanjes en geroosterde seizoensgroenten. De zachte mousse van knolselderij maakt dit luxe gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Eendeborst, eendebout geconfijt in ganzevet, aardappel, knolselderij, kastanje champignons, bospeen, kastanje, bosui, sjalot, roomboter, scharrelei, port, rode wijn, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), bieslook, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm groenten en confit onafgedekt 15-20 min met de duchesse (aardappel) op het bakpapiertje. Verwarm eendeborst in jus 10-15 min. Check tussentijds of de eend warm en rose is, zodat die niet doorgaart. Serveer met de knolselderij mousse (eventueel kort verwarmen in pannetje of magnetron zonder deksel). Excuses voor de plastic bakjes bij de duchesse, helaas heb ik een tekort aan schalen.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm aardappel en groenten met confit beide onafgedekt 2-3 min (1 persoon) 4 min (2 of meer personen). Verwarm eendeborst 1-3 min (grote schalen iets langer) tot rose en warm. Verwarm de knolselderij puree zonder deksel 30 seconden tot 1 minuut.

Leuk om te weten

Voor de portjus gebruik ik port, rode wijn en zelfgemaakte jus de veau. Dat laat ik lang koken, zodat de alcohol verdampt en een mooi jus overblijft.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Pure pompoensoep

Details

Deze vegetarische soep zit boordevol pompoen en verse kruiden. Puur en vol van smaak. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Pompoen, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, koksroom, extra vergine olijfolie, peterselie, wortel, sherryazijn, bieslook, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Carrot cake

Details

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een topping met wat citroen. Mmm...

Ingrediënten

Wortel, appel, sinaasappelrasp, citroenrasp, ei, bruine basterdsuiker, kokos, walnoten, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie, boter, poedersuiker, roomkaas, vanille, nootmuskaat, kruidnagel, piment, kaneel, zout.
Uitverkocht voor deze dag