Rocky Mountains gehaktballen
Vleesgerecht

Rocky Mountains gehaktballen

Details

Deze gehaktballen maak ik met een gefruit rood uitje en een mengsel van verse kruiden. Na het garen gratineer ik de bal met belegen kaas. De bal smaakt goed bij de volle chili-tomatensaus. Volgens traditioneel gebruik zit daar een beetje (decaf!) koffie in, wat de smaak van de saus ophaalt. Ik serveer het met aardappeltjes en een rijke koolsla met mangodressing.

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, aardappel, witte kool, wortel, paprika, tomaat, appel, rode ui, knoflook, scharrelei, belegen kaas, dijonmosterd, oregano, komijnzaad, korianderzaad, broodkruim,, Spaanse peper, gerookt paprikapoeder, worcestersaus, tomatenketchup, ciderazijn, decaf koffie, bieslook, peterselie, mangochutney, zelfgemaakte mayonaise (van gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de gehaktbal, saus en krieltjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 min (1 persoon) tot 25-30 min (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de gehaktbal, saus en krieltjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud).

Leuk om te weten

Ik bak deze gehaktballen in de oven, zo heb ik geen boter nodig en krijgen ze wel een lekker korstje.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vegetarisch gerecht

Pappardelle met pompoen

Details

Perfecte combinaties: ik maak een rijke pompoensaus met verse spinazie en goede gerijpte blauwe kaas waar ik al dente pappardelle door heen meng. Erbovenop komen wat knapperige pompoenpitten en zwarte peper. Samen met een frisse salade van bleekselderij, gepickelde champignon en appel is dit een vegetarisch gerecht om van te genieten.

Ingrediënten

Pappardelle (bevat ei), pompoen, spinazie, bleekselderij, champignon, appel, witte ui, knoflook, blauwe kaas (gepasteuriseerd), koksroom, witte wijn, sherry azijn, kruidnagel, laurierblad, venkelzaad, kristalsuiker, rode peper, peterselie, dille, citroen, pompoenpit, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pappardelle afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 30 -35 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud). Excuses voor de salade in plastic bij de 2-persoons maaltijden. Ik heb een tekort aan plastic.

Magnetron 750W

Verwarm de pappardelle afgedekt met het plasticfolie 3 min (1 persoon) tot 7 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Voor dit gerecht gebruik ik de blauwe kaas 'Fourme d’Ambert' (gepasteuriseerd): dit is een traditionele kaas uit de Auvergne en heeft een authentieke blauwaderkaas smaak.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Goulash met frisse salade

Details

Dit is goulash zoals goulash hoort te zijn! De authentieke (Balkan) smaak zit in het gebruik van karwijzaad, majoraan en zoet Hongaars paprikapoeder. Met een luchtige aardappelpuree en frisse salade.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrunderpoulet, pastinaak, wortel, biet, bleekselderij, rode en gele paprika, aardappel, witte ui, knoflook, melk, boter, crème fraîche, mosterd, karwijzaad, majoraan, Hongaars paprikapoeder, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), sla, radijs, komkommer, dressing (bevat gepasteuriseerd eigeel, worcestersaus, tabasco), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de goulash met de puree beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Magnetron 750W

Verwarm de goulash met de puree beide afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

De goulash zit boordevol groenten zoals biet, pastinaak en knolselderij: lekker en gezond!
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Nachos bolognese met koolsla

Details

Mijn kinderen zijn hier altijd dol op: een Mexicaans-Italiaanse maaltijd met een bolognesesaus boordevol groenten. Samen met de bonen, nachos van maismeel en een flinke portie knapperige koolsla is dit een heerlijke (kinder)maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Naturel nachos, mager scharrelrundergehakt, kidneybonen, wortel, witte kool, appel, bleekselderij, tomaten, witte ui, knoflook, tomatenpuree, belegen kaas, yoghurt, mango, rozijn, peterselie, zelfgemaakte mayonaise (van gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bolognese met de nacho's afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de ovenschaal 10 min (1 persoon) tot 15-20 min (2 of meer personen). Plaats dan nog 5 minuten onafgedekt in de oven. Serveer met de salade (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de bolognese met de nacho's onafgedekt 2 min (1 persoon) tot 3-4 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Door de koolsla doe ik een beetje mango. Dat geeft een licht-zoetige smaak aan de salade.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Wortelsoep

Details

Deze soep is kruidig en licht romig door de kokosmelk. Geïnspireerd op een recept van Philippine, een oud-collega.

Glutenvrij Ingrediënten

Witte ui, wortel, gember, komijn, kaneel, korianderzaad, verse koriander, paprikapoeder, knoflook, kokosmelk, biologische groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Panna cotta met karamelsaus

Details

Het recept voor dit toetje heb ik van Dirk gekregen, een van onze trouwe eters, waarvoor dank! Frisse panna cotta, met een heerlijke karamelsaus, smullen.

Glutenvrij Ingrediënten

Melk, vanille, citroenschil, koksroom, suiker, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.