MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
British Friday Roast
Luxegerecht

British Friday Roast

Details

'Sunday Roast' is zonder twijfel het meest populaire gerecht in Engeland. Traditioneel op zondag gegeten met familie en vrienden aan lange tafels in de Pub is dit wellicht het ultieme comfort food. Mijn versie eet je lekker thuis en bestaat uit malse Roast Beef, op Engelse wijze geroosterde aardappels, gegratineerde bloemkool, gestoomde doperwtjes met wortel, rijke jus en 'Yorkshire pudding' (dit is een soort deegbakje dat je lekker in de jus kunt dopen). Lekker met een van de vele speciale biertjes van tegenwoordig. Smakelijk!

Ingrediënten

Jodenhaas van Iers rund, aardappel, bloemkool, wortel, doperwt, witte ui, knoflook, tijm, laurier, rozemarijn, foelie, nootmuskaat, roomboter, gepasteuriseerd ei, melk, bloem, cheddar kaas, brandy, port, witte wijn, appelstroop, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zonnebloemolie, peper & zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal vlees met de jus uit de koelkast. Verwarm groenten met aardappel afgedekt met ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 personen). Leg de laatste 5-10 minuten het vlees afgedekt erbij en de laatste 5 minuten de yokshire pudding. Heb je het vlees liever well done? Verwarm het vlees dan langer mee (10-15 minuten), totdat het niet meer rose is.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm groenten met aardappel en afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Leg de yorkshire pudding 20 seconden erbij. Let op, deze wordt niet knapperig in de magnetron. Verwarm het vlees met de jus afgedekt maar kort, let op, dit wordt snel taai in de magnetron, 1-2 minuten voor 1 persoon, 3 minuten voor 2 of meer personen.

Leuk om te weten

De Yorkshire pudding gieten we in gloeiendhete vormpjes voordat we het afbakken. Hierdoor krijgt het beslag zijn authentieke vorm.
Uitverkocht voor deze dag