MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Truffel risoniotto
Vegetarisch gerecht

Truffel risoniotto

Details

Ik ben erg fan van de Engelse food specialist Hugh Fearnley- Whittingstall. Dit gerecht is gebaseerd op een recept uit zijn 'River Cottage Veg Everyday', een kookboek dat ik iedereen die van lekker eten houdt kan aanraden! Risoniotto is gemaakt van orzo en is een rijstvormige pastasoort die je veel tegenkomt in de Italiaanse, Griekse, Turkse en Arabische keuken. Samen met de gebakken paddenstoelen, gestoofde venkel en een vleugje truffel is dit een smakelijke maaltijd. Je krijgt er een salade bij van chiogga bietjes en basilicumdressing.

Ingrediënten

Orzo pasta (tarwebloem), kastanje champignons, oesterzwam, shii take, venkel, wortel, knolselderij, radijs, witte ui, knoflook, chioggia biet, komkommer, diverse slasoorten, verse tijm en peterselie, room, truffel tapenade (van zomertruffel), Parmezaanse kaas, biologische groentebouillon, ingekookte witte wijn, crème fraiche, mascarpone, zonnebloempitten, pompoenpitten, zelfgemaakte basilicumdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrelei, dijonmosterd, tabasco, witte wijnazijn, verse basilicum, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risoniotto afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en basilicumdressing (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de risoniotto afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en basilicumdressing (koud).

Leuk om te weten

De paddenstoelen bak ik stevig aan, zodat ze sappig zijn en een lekkere 'bite' hebben.
Uitverkocht voor deze dag