MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Rijke ratatouillesoep
Vegetarisch voorgerecht

Rijke ratatouillesoep

Details

Deze vegetarische soep is goed gevuld door alle groenten (o.a. aubergine, courgette en tomaat) die ik gebruik. Ik maak de soep op smaak met olijfjes, zongedroogde tomaat en verse kruiden. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, courgette, aubergine, paprika, wortel, witte ui, knoflook, zongedroogde tomaat, olijven, basilicum, rode peper, peterselie, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij

Deze dag kook ik ook...

Surinaamse roti met kip
Vleesgerecht

Surinaamse roti met kip

Details

Deze roti (de pannenkoek, die ook wel 'plaat' wordt genoemd) eet je met geroosterde kip, curry, gekruide aardappel, een half eitje en sperzieboontjes. De gele curry die we maken van onder andere santen en klapper (beide benamingen voor verschillende vormen van kokos) is zoet-pittig van smaak.

Ingrediënten

Scharrelkippendijfilet (2 sterren beter leven), sperziebonen, tomaat, witte ui, aardappel, bosui, roti vel (tarwebloem, gele spliterwten, aardappelzetmeel, kerrie masala, zonnebloemolie, zout, suiker, rijsmiddel, voedingszuur), knoflook, scharrelei, yoghurt, palmsuiker, tomatenpuree, komijn, citroengras, kokosmelk, santen (kokoscrème), glutenvrije ketjap manis, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), sambal brandal (rode peper, rawit peper, zonnebloemolie, ui, knoflook, basterdsuiker, zout), kerrieblad, kerrie, gember, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, kurkuma, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kipcurry met aardappels en de boontjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 10 minuten de roti erbij tussen 2 borden.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kipcurry met de aardappels en de boontjes afgedekt met het plasticfolie 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Haal de roti uit het plastic en verwarm die nog 30 seconden tussen 2 borden.

Leuk om te weten

Roti wordt van oudsher met de handen gegeten: een afgescheurd stukje roti gebruik je als 'lepel' om de bijgerechten mee te eten.
Mijn vega chili
Vegetarisch gerecht

Mijn vega chili

Details

Deze pittige chili zit boordevol geroosterde groenten en cannellinibonen. Ik heb dit gerecht geïnspireerd op een recept uit hét vegetarische kookboek van Jamie Oliver: VEG. Natuurlijk met mijn eigen draai eraan ;) Met aangemaakte rode rijst, een frisse tomaten & yoghurt salsa en zachte kleine tortilla om je bord mee schoon te vegen! Ook een aanrader voor vleesliefhebbers :)

Ingrediënten

Rode rijst, basmatirijst, zwarte bonen, paprika, zoete aardappel, rode ui, bosui, tomaat, mais, cannellinibonen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, rode pepers, gerookt paprikapoeder, piment, kurkuma, honing, tabasco, citroen, Griekse yoghurt, limoen, munt, chipotle pepers in adobo saus (sojaolie, chipotle peper, ui, azijn, tomatenpuree, zout, peper, water, suiker, oregano, laurier, tijm, marjolein, knoflook, gedroogde peper), soft tortilla (tarwebloem, koolzaadolie, voedingszuur, zout), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Verwarm 30 sec de kleine tortilla. Serveer met de yoghurt salsa.

Oven 40 minuten 200°C

Verwarm de chili met de rijst afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 40 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de kleine tortilla mee. Serveer met de yoghurt salsa.

Leuk om te weten

Dit vegetarisch gerecht bevat ruim 20 gram eiwitten per persoon, deze zitten vooral in de zwarte bonen en de (lichtgekleurde) cannelini bonen.
Boterzachte sukade
Klassieker

Boterzachte sukade

Details

Oud-Hollands genieten met deze zacht gestoofde rundersukade in zijn eigen jus, pure aardappelpuree en sperzieboontjes klaargemaakt met gebakken spekjes en ui.

Ingrediënten

Scharrelrundersukade, sperzieboontjes, aardappel, witte ui, melk, dijonmosterd, spekblokjes, roomboter, tomatenpuree, zelfgemaakte kalfsfond (selderij, kalfsbotten, ui, wortel, prei, kruidnagel, rozemarijn, tijm, jeneverbes, zwarte peper, laurier, tomatenpuree), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de puree met boontjes en sukade en jus afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de puree met boontjes en sukade en de jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20-25 minuten (1 persoon), tot 25-35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De sukade staat, volgens oud recept, een hele middag te stoven in mijn zelfgemaakte jus.
Lasagne met sla
Kindergerecht

Lasagne met sla

Details

Deze traditionele lasagne is gevuld met een lang gestoofde bolognesesaus van tomaat, verse groenten en scharrelrundergehakt. Zo trekken alle smaken goed door. De lichte bechamelsaus met parmezaanse kaas maakt de lasagne zacht van smaak. Met knapperige salade en zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Verse lasagnebladen (scharrelei, bloem), scharrelrundergehakt, bladsla, wortel, bleekselderij, witte ui, knoflook, melk, bloem, roomboter, parmezaanse kaas, tijm, rozemarijn, salie, oregano, kruidnagel, jeneverbes, nootmuskaat, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 10-15 min (1 persoon) tot 15-20 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

In de saus zitten groenten die door het lang stoven zoetig van smaak worden: bleekselderij, witte ui, wortel en tomaat.
Hangop met tutti frutti
Vegetarisch nagerecht

Hangop met tutti frutti

Details

Deze tutti frutti maken we van in sinaasappelsap gewelde rozijnen, pruimen en abrikozen, op smaak gebracht met specerijen en een vleugje cointreau.

Glutenvrij Ingrediënten

Griekse yoghurt, vanillestok, poedersuiker, sinaasappelsap, pruimen, abrikozen, rozijnen, Cointreau
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij